Читај ми!

Šta je potrebno Zvezdi i Partizanu da prezime u Evropi

Crvena zvezda i Partizan u poslednje kolo Lige Evrope, odnosno Lige konferencije, ulaze sa manjim ili većim šansama da obezbede "evropsko proleće". Crno-beli su bliži cilju, a, u slučaju dobrog rezultata i povoljnih okolnosti, ekipa Gordana Petrića može i do prvog mesta u grupi. Šampion Srbije ima nešto komplikovaniju situaciju, pošto ga očekuje teško gostovanje u Kneževini, a konačan plasman zavisiće i od rezultata drugog meča u grupi. Utakmice dva najveća srpska kluba gledajte u direktnim prenosima na Prvom programu RTS-a.

Шта је потребно Звезди и Партизану да презиме у Европи Шта је потребно Звезди и Партизану да презиме у Европи

Solidne rezultate zabeležili su beogradski večiti rivali u prvih pet kola evropskih takmičenja - obe ekipe i dalje imaju šanse da prezime u Evropi, ali mogu biti i eliminisane u slučaju negativnih ishoda u poslednjem kolu.

Crvena zvezda "evropsko proleće" napada sa poslednjeg mesta u Grupi H Lige Evrope i ima teško gostovanje u Monaku (četvrtak, 18.45, RTS1), dok crno-beli pred sobom imaju nešto čistiju situaciju, a pobeda protiv Slovackog može doneti i prvo mesto u Grupi D Lige konferencije (četvrtak, 21.00, RTS1).

(Ne)moguća misija za crveno-bele, vreme je za "evropsku Zvezdu"

Posle pomalo neočekivane eliminacije od Makabija iz Haife u baražu kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-beli su se našli u turbulentnom periodu, bar kada je evrosezona u pitanju.

Dejana Stankovića zamenio je Miloš Milojević na mestu šefa stručnog štaba, a Zvezda je pod njegovom palicom zabeležila dve pobede i tri poraza.

Verovatno najbolniji je bio u prvom kolu Lige Evrope protiv Monaka na "Marakani", a posledice će se videti tek posle odigranog poslednjeg kola.

U naredna četiri duela, protiv Trabzona i Ferencvaroša, crveno-beli su zabeležili dve pobede pred svojim navijačima i upisali dva poraza na gostovanjima.

Situacija na tabeli Grupe D je takva da je samo mađarski tim (10 bodova) nedodirljiv za Zvezdu, dok bi eventualnim trijumfom na stadionu "Luj Drugi" ekipa Miloša Milojevića mogla i do drugog mesta na tabeli, koje znači i nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Da bi se to ostvarilo, uz tri osvojena boda u Monaku, potrebno je i da Trabzon u poslednjem kolu na svom terenu ne savlada ekipu Ferencvaroša, koja je obezbedila prvo mesto u gripi i pre poslednjeg kola.

Ukoliko osvoji bod protiv francuske ekipe, Zvezda bi čekala rezultat iz Trabzona, gde bi joj bio potreban trijumf Ferencvaroša, kako bi osvojila treće mesto u grupi i takmičenje nastavila u baražu za osminu finala Lige konferencije.

Poraz u Monaku značio bi i eliminaciju crveno-belih iz Evrope ove sezone.

Zvezdu čeka težak zadatak, ne i nemoguć, a sudbina je htela da crveno-beli svoju budućnost stvaraju baš protiv ekipe koja ih je zadužila na startu takmičenja, kada je iz Beograda odnela minimalni, ali i po mnogo čemu nezasluženi trijumf.

Zvezda je u slavnoj prošlosti često umela da ostvari rezultate i iznad očekivanja, zbog čega je i dobila nadimak "evropska Zvezda".

Partizan drži stvari u svojim rukama, crno-beli mogu i do prvog mesta u grupi

Posle uspavanog starta sezone, Gordan Petrić je dolaskom na mesto prvog trenera uneo novu energiju među crno-bele, koji su u Ligi konferencije već ostvarili zapažene rezultate.

Dve pobede protiv Kelna, koji je pre takmičenja važio za najvećeg favorita u Grupi D, Partizanu su širom otvorila vrata evropskog proleća, a crno-beli meč-loptu imaju u poslednjem kolu protiv ekipe Slovackog na domaćem terenu.

Petrićevi momci su pred poslednje kolo na deobi prvog mesta (isti broj bodova, ali lošiji međusobni skor od Nice), pa bi u slučaju jednog osvojenog boda obezbedili drugo mesto u grupi.

Pobeda protiv češke ekipe povećala bi šanse crno-belih da grupnu fazu takmičenja završe na prvom mestu u grupi, što bi značilo i direktan plasman u osminu finala, ali za tako nešto potrebno je da Nica ne savlada Keln u Francuskoj.

U slučaju nerešenog rezultata u Humskoj, crno-beli će u baraž za osminu finala sa druge pozicije u grupi, a iza koje ekipe zavisilo bi od ishoda utakmice u Kelnu.

Zanimljivo je da bi Partizan i u slučaju poraza mogao do drugog mesta na tabeli, ali u tom slučaju bi Nica morala da savlada ekipu Kelna u Nemačkoj.

Da sve ne bude savršeno pobrinuli su se navijači crno-belih, zbog čijeg će ponašanja na utakmici protiv Kelna fudbaleri Partizana biti uskraćeni za podršku sa "juga" stadiona u Humskoj, pošto će meč protiv češkog tima gledati samo klinci.

Dve srpske ekipe u prolećnom delu evrokupova do pre koju godinu bio je nedostižni san, a sada su beogradski večiti rivali na dobrom putu da ponove uspeh od prošle sezone.

Da bi se to ostvarilo, potrebno je mnogo dobrog fudbala i malo sportske sreće.

петак, 02. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару