Читај ми!

Barsa se nada čudu u Ligi šampiona, a prvi preduslov je trijumf protiv Bajerna (21.00, RTS1)

Fudbaleri Barselone na "Kamp Nou" dočekuju ekipu Bajerna, u derbi meču petog kola Lige šampiona. Pobeda je neophodna Kataloncima kako bi zadržali kakve-takve šanse za prolaz u narednu rundu takmičenja. Robert Levandovski će dočekati svoje dojučerašnje saigrače, a sve u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a (21.00). Kretanje rezultata sa ove, ali ostalih utakmica petog kola elitnog takmičenja možete pratiti na našem portalu.

Pred derbi sa Bajernom, fudbaleri Barselone nalaze se u nezavidnoj situaciji, plasman u narednu fazu takmičenja je izuzetno teža, ali ne i nemoguć zadatak.

Posle četiri odigrana kola, Barsa je na trećem mestu na tabeli Grupe C, sa tri boda manje i lošijim međusobnim skorom u odnosu na Inter.

Pobeda na "Kamp Nou" protiv Bajerna, koji ima stopostotni učinak u prve četiri utakmice, je imperativ za ekipu Ćavija Ernandeza, ali pored toga potrebno je i da Plzen iznenadi ekipu Intera i osvoji makar bod.

U prvoj utakmici u Minhenu, Bajern je za četiri minuta u nastavku rešio pitanje pobednika i golovima Lukasa Ernandeza i Liroja Sanea ostvario pobedu od 2:0.

Svoje motive ima i Robert Levandovski, koji će drugi put otkako je otišao iz Minhena igrati protiv bivšeg kluba i pokušati da uradi ono zbog čega je doveden na "Kamp Nou" - da postigne golove kada je to najvažnije.

Utakmicu Barselona - Bajern možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a od 21.00 čas. 

Mnogo će toga zavisiti i od duela na "Meaci", gde će Inter dočekati nejaki Plzen i pokušati da već posle ovog kola obezbedi nokaut fazu takmičenja. Utakmica u Italiji igra se u matine terminu 18.45, a u slučaju pobede Inter će osigurati osvajanje drugog mesta u grupi.

Zanimljivo će biti u Amsterdamu, gde Ajaks dočekuje ekipu Liverpula, u okviru Grupe A.

"Crvenima" bod garantuje plasman u narednu rundu, dok će "kopljanici" pokušati da protiv veliko protivnika poprave loš utisak i ostanu u trci za drugo mesto u grupi.

U isto vreme Napoli na stadionu "Dijego Armando Maradona" dočekuje ekipu Rendžersa i pokušaće da dođe i do petog trijumfa u takmičenju.

Briž je pomalo neočekivano obezbedio plasman u osminu finala već posle četiri kola u Grupi B, a večeras će Belgijanci dočekati ekipu Porta.

Portugalski tim drži drugo mesto u grupi, ali iza leđa su im Atletiko i Leverkuzen, koji će u međusobnom duelu odlučiti ko će ostati u trci za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Meč u Belgiji igra se od 18.45, dok će duel u Madridu početi od 21.00 čas.

Grupa D je najneizvesnija od svih osam u ovogodišoj Ligi šampiona, a dva kola pre kraja sve četiri ekipe i dalje se nadaju da mogu ne samo do osmine finala, već i do prvog mesta u grupi.

Najbliži cilju je Totenhem, koji je prvi sa 7 bodova, a u petom kolu "pevci" u Londonu dočekuju ekipu Sportinga, koja je sakupila 6 u prve četiri utakmice.

U Frankfurtu gostuje ekipa Olimpika, koja takođe ima 6 bodova, ali Ajntraht može da je preskoči eventualnom pobedom u Nemačkoj.

Kretanje rezultata sa svih mečeva Lige šampiona možete pratiti na našem portalu.

Mečevi petog kola Lige šampiona, sreda:

Grupa A:

Ajaks - Liverpul (21.00)

Napoli - Rendžers (21.00)

Tabela: Napoli 12, Liverpul 9, Ajaks 3, Rendžers 0.

Grupa B:

Briž - Porto (18.45)

Atletiko - Leverkuzen (21.00)

Tabela: Briž 10, Porto 6, Atletiko 4, Leverkuzen 3.

Grupa C:

Inter - Plzen (18.45)

Barselona - Bajern (21.00, RTS1)

Tabela: Bajern 12, Inter 7, Barselona 4, Plzen 0.

Grupa D:

Totenhem - Sporting (21.00)

Ajntraht - Olimpik (21.00)

Tabela: Totenhem 7, Olimpik 6, Sporting 6, Ajntraht 4.

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару