Читај ми!

Radnički kapitulirao sa dva igrača manje protiv Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu sa 2:1 u meču 16. kola Superlige Srbije.

Zvezda je stigla do tri važna boda u šampionskoj trci. U fantastičnoj i izuzetno uzbudljivoj fudbalskoj predstavi na Čairu, Radnički je pružio sjajan otpor, sa igračem manje uspeo je da izjednači, da bi u finišu ostao bez još jednog igrača. Zvezda je to iskoristila i u poslednjim momentima meča preko dvostrukog strelca Pešića stigla do trijumfa. Na golu domaćina briljirao je golman Rosić.

Crveno-beli su krenuli žestoko, ređali su se šanse pred golom domaćina. Svoje prilike propustili su pre svih Kanga, Pešić, Mitrovića i Milunović. Tačnije odbran Radničkog je uspela da izađe kao pobednik.

S druge strane Radnički je pretio preko Štulića, Petkovića i Cvetkovića iz kontri i polukontri i naterao golmana Borjana da u nekoliko navrata spasava svoju mrežu.

Kako je vreme odmicalo borba se rasplamsala, Radnički se oslobodio pritiska. Ređale su se šanse pred oba gola.

U 30. minutu prvo je Zvezda imala priliku da preko Milunovića dođe do vođstva. Sjajno je skočio nakon kornera ali je golman Rosić odlično reagovao. U nastavku domaćin koriti grešku Kange, ali je brzu kontru uspeo da u poslednjem trenutku u kaznenom prostoru da preseče Mijailović i pošalje loptu u korner.

Najbolju priliku da povede imala je Zvezda u 40. minutu. Nakon gužve u kaznenom prostoru Bukari je uputio centaršut, Dragović je odično skočio i glavom zahvatio loptu. Golman Rosić odlično reaguje i krajnjim naporom je odbio loptu nogom. Pokušao je i Ivanić, ali je njego udarac odbrana Radničkog uspela da zaustavi.

U 44. minutu sudija je dosudio penal za Zvezdu, prvo je pao Kanga u kaznenom prostoru, sudija je pokazao da se igra dalje, u nastavku pao je i Bukari. Nakon asistencije VAR-a, penal je poništen.

Nastavljeno je nadigravanje i u drugom poluvremenu. Zvezda je imala više prilika, ali na golu Radničkog je briljirao golman Rosić. Svoje šanse porpustili su Pešić, Dragović i Milunović.

Kako je vreme odmicalo gosti su sve više bili pred golom Radničkog, koji se sve ređe odlučivao da krene u napad.

U 60. minutu Jankam je zaradio drugi žuti karton i morao je da napusti teren. Radnički je nastavio sa igračem manje u polju.

Usledila je opsada gola Radničkog od strane fudbalera Zvezde. Radnički se grčevito branio.

Zvezda je povela u 68. minutu. Sa leve strane centrirao je Mijailović, Pešić je odliično skočio i glavom posla loptu iza Rosića.

Nisu se gosti zadovoljili jednim golom, nastvili su da atakuju ka golu Radničkog. Trener Lalatović je sve karte bacio u napad a to mu se isplatilo odmah nakon trostruke izmene.

Samo što je ušao na teren Saša Marjanivić je iskoristio povratnu loptu Kafua i preciznim udarcem savladao Borjana, i tako doneo izjednačenje svom timu. Igrao se 74. minut.

Par minuta kasnije Pešić je nakon solo prodora izašao sam ispred Rosića, opalio je po lopti, ali je golman Radničkog uspeo da prebaci lptu preko gola u korner. Ređale su se šanse pred golom domaćina, koji je uspevao da se odbrani.

Od drugog minuta nadoknade nakon asistencije VAR-a radnički je ostao sa dva igrača manje. Etongu je zbog namernog udaranja glavom Milunovića zaradio direktan crveni karton.

Zvezda je do pobede stigla u šestoj minutu nadknade. Nakon centaršuta sa leve strane, Ben na suprotno strani glavom prebacuje do Kataija koji glavom vraća do Pešića koji vara golmana Radničog i postiže svoj drugi pogodak na meču.

Na kraju pobeda Zvezde nad Radničkim od 2:1.

Supeliga Srbije, 16. kolo:

Petak:
TSC - Čukarički 1:1

Nedelja:
Radnički (K) - Kolubara 3:0
Radnički (N) - Crvena zvezda 1:2
Novi Pazar - Voždovac 0:0
Partizan - Javor 3:3

Ponedeljak:
16.00 Mladost (NS) - Radnik
18.00 Spartak - Mladost (L)
20.00 Napredak - Vojvodina

Tabela:
Crvena zvezda 41
Partizan 34
TSC 33
Čukarički 30
Novi Pazar 27
Voždovac 24
Vojvodina 23
Radnički (K) 21
Kolubara 19
Napredak 17
Radnički 16
Spartak 13
Mladost (L) 13
Javor 13
Mladost GAT 10
Radnik 5

уторак, 06. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару