Читај ми!

Milan pregazio Juventus i približio se Ligi šampiona

Fudbaleri Milana savladali su u Torinu Juventus sa 3:0 (1:0) u meču 35. kola Serije A. Tri kola pre kraja prvenstva Milan se približio plasmanu u Ligu šampiona, a Juventus posustaje u toj borbi.

Derbi koji nije samo odlučivao o prestižu, već i o plasmanu u Ligu šampiona. Obe ekipe u duel su ušle poravnate na tabeli. Napoli je bežao jedan bod i držao treće mesto, iza Intera i Atalante. Milan je bio bolji, postigao tri gola. Juventus neubedljiv, Ronaldo indisponiran.

Zbog važnosti meča nismo gledali preterano lep fudbal. Sve je bilo podređeno rezultatu, jer samo je on bio bitan. Ekipe su previše obazrivo ušle u meč, vodilo se računa samo o svom golu. Bilo je bitno ne primiti gol. Sve se promeli kada je Milan postigao prvi gol. Juventus je krenuo po izjendačenje. Međutim, prilazi golu Milana bili su zatvoreni.

Prvi udarac u okvir gola gostiju usledio je tek u drugom poluvremenu. Međutim bez ozbiljnijh šansi za Juventus. Milan je promašio penal, ali je ipak došao do drugog gola i uveo meč u mirniju završnicu. U finišu još jedan gol gostiju i potvrda trijumfa. Na kraju zaslužena pobeda Milana, koji sada zauzima treću poziciju sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Atalanta. Juventus je peti sa bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli.

Prvi je ozbiljnije zapretio Milan u 23. minutu. Dijaz je primio pas u šesnaestercu odmah je šutirao po sredini gola, ali je golman bio na mestu i sjajno odbranio.

Juventus je uzvratio sedam minuta kasnije. Nakon kornera najbolje se snašao Kijelini, šutirao je glavom, ali je njegov pokušaj završio kraj desne stative.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Milan u 37. minutu. Hernandez se našao u šesnaestercu usledio je udarac, ali je jedan odbrambeni igrač uspeo da startuje, spreči siguran gol i odbije loptu u korner.

Ipak, Milan je stigao do gola u prvoj minuti nadoknade vremena. Dijaz je prihvatio odbijenu loptu na ivici šesnaesterca, oslobodio se čuvara, opalio je po njoj i pogodio desne rašlje. To je ujedno bilo sve što smo videli u prvom delu igre.

Juventis je mogao do izjednačenja već u prvom napadu u drugom poluvremenu. Posle brze akcije šutirao je Bentakur, u situaciji jedan na jedan sa golmano, ali je Donaruma krajnjim naporom uspeo da odbrani, odbije loptu i spasi svoj gol. Ovo je ujedno bio prvi udarac Juentusa u okvir gola na meču.

U 55. minutu dosuđen je penal za Milan. Dijaz je šutirao lopta je pogodila u ruku Kijelinija i nakon asistencije VAR-a sudija je pokazao na belu tačku. Šutirao je Kesi, ali je Šćešni pročitao njegov udaraci i odbio loptu u korner.

U 67. minutu svoju prvu šansu na meču propusti je Ronaldo. Odlilno je prihvatio loptu u šesnaestercu, usledio je udarac, ali je bio neprecizan.

Ponovo je zapretio Milan u 70. minutu. Posle brze akcije Rebić je u padu uputio loptu ka Čalhanoglu, ali je golman Juventusa bio brži i presekao akciju.

Juventus je nastavio sa napadima, a Milan je svoju šansu tražio iz kontri i polukontri.

Ipak, Milan je stigao do drugog gola u 78. minutu. Rebić je dobio loptu na oko 20 metara, opalio je i pogodio gornji desni ugao, Šćešni je bio nemoćan.

Sve nedomuce oko pobednika Milan je rešio u 82. minutu. Slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo je Čalhanoglu, u petercu je najviši bio Tomori i glavom smestio loptu u mrežu.

Do kraja meča nekoliko pokušaja Juventusa da ublaži poraz, ali čini se da se Juventus kasno probudio.

Serija A, 35. kolo:

Subota:
Specija - Napoli 1:4
Udineze - Bolonja 1:1
Inter - Sampdorija 5:1
Fjorentina - Lacio 2:0

Nedelja:
Đenova - Sasuolo 1:2
Benevento - Kaljari 1:3
Parma - Atalanta 2:5
Verona - Torino 1:1
Roma - Krotone 5:0
Juventus - Milan 0:3

Tabela:
1. Inter 85
2. Atalanta 72
3. Milan 72
4. Napoli 70
5. Juventus 69
6. Lacio 64
7. Roma 58
8. Sasuolo 56
9. Sampdorija 45
10. Verona 43
11. Udineze 40
12. Bolonja 40
13. Fjorentina 38
14. Đenova 36
15. Torino 35
16. Kaljari 35
17. Specija 34
18. Benevento 31
19. Parma 20
20. Krotone 18

 

понедељак, 05. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару