Mladi bikovi skresanih krila

Porazom od nadahnutog Pari Sen-Žermena, Lajpcig je završio najuspešnije učešće u evrotakmičenjima u ne toliko bogatoj klupskoj istoriji. Nemačka ekipa ipak nema za čime da žali – iza sebe su ostavili daleko iskusnije i bogatije timove, a sa Julijanom Nagelsmanom za kormilom budućnost je svetla.

Sve ono što su pokazali u duelima sa Totenhemom i Atletikom - mladost, agresivnost i taktičku zrelost, igrači Lajpciga nisu uspeli protiv izuzetno raspoloženog Pari Sen-Žermena.

Kao da je važnost utakmice, a svakako je duel na "Lužu" bio najvažniji u karijerama "bikova", odsekla krila mladićima Julijana Nagelsmana, pa su dozvolili da se "sveci" razigraju, a kada je to slučaj - malo ko ima šanse protiv Nejmara i ekipe.

Od početka susreta Parižani su znali šta žele, a što je mnogo značajnije, kao do toga i da dođu, pa će PSŽ prvi put u klupskoj istoriji igrati meč za najvažniji trofej u klupskom fudbalu.

Na moral ekipe Julijana Nagelsmana sigurno je uticao i rani pogodak Markinjosa, ali i nekoliko konfuznih reakcija golmana Gulašija, od kojih je je jedna dovela i do drugog gola u mreži "bikova".

"Sveci" su u nastavku samo dotukli već posrnulog protivnika i konačno će milijarde uloženog novca bogatog katarskog biznismena Nasera El-Kelaifija doneti priliku za osvajanje "ušatog" trofeja.

Ipak, Red Bul nema za čime da žali, naprotiv treba da bude izuzetno ponosan. U duelima sa znatno iskusnijim ekipama, Totenhemom i Atletikom, kao i neuporedivo iskusnijim stručnjacima Morinjom i Simeoneom, Nagelsman i ekipa pokazali su da pripadaju samom evropskom vrhu.

Lajpcig ima najmlađeg trenera koji je neku ekipu doveo do polufinala Lige šampiona, ima najmlađu ekipu od osam učesnika završnice elitnog takmičenja. Reklo bi se, zalog za budućnost.

Ako se u obzir uzme činjenica da je klub osnovan 2009. godine, a da je 2016. prvi put zaigrao u Bundesligi - jasno je da je sam plasman u polufinale Lige šampiona ogroman uspeh.

Verovatno najveći problem koji nemačku ekipu očekuje je borba da se 33-godišnji Nagelsman zadrži na klupi, kao i da na okupu ostane grupa mladih i talentovanih igrača, koji su uveliko na meti najbogatijih evropskih klubova.

Pari Sen-Žermen je konačno odigrao dobar meč kada je to bilo potrebno i prvi put će se boriti za titulu šampiona Evrope.

Protivnik još nije poznat, a cela Evropa u finalu očekuje beskompromisni Bajern.

Ukoliko "sveci" budu odigrali na nivou kao protiv Lajpciga, a posebno ako za igru budu raspoloženi Nejmar, Mbape i Di Marija, nije nerealno očekivati da se izabranici Tomasa Tuhela popnu i na najviše postolje.

недеља, 04. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару