VAR revolucija u Premijer ligi, Siti petardom krenuo u odbranu titule

Fudbaleri Mančester sitija uspešno su započeli odbranu titule u Premijer ligi, pobedom nad Vest Hemom u gostima, rezultatom 5:0. "Građani" su na Olimpijskom stadionu bili mnogo bolji i konkretniji rival i zasluženo došli do prva tri boda u novoj sezoni.

Siti je, uključujući i drugi deo prethodne sezone, ostvario 16. uzastopni trijumf u domaćem šampionatu, a nagovestio ga je Rijad Mahrez sa nekoliko dobrih prilika u uvodnom delu meča.

Alžirac, a potom i novi kapiten David Silva nisu imali sreće da načnu "čekićare", što je za nogom pošlo Gabrijelu Žezusu u 25. minutu.

Mahrez je idealno proigrao Kajla Vokera po desnom boku, ovaj vratio povratnu na peterac, gde je Brazilac utrčao i sjajnom reakcijom savladao Lukaša Fabijanskog.

Žezus je propustio priliku da neposredno pred odlazak na odmor duplira prednost, da bi već na startu nastavka ekipa Pepa Gvardiole ipak došla do 2:0. Kevin de Brujne je povukao polukontru, odložio do Rahima Sterlinga, koji rutinski trese mrežu.

Sterling je samo nekoliko trenutaka kasnije asistirao Žezusu sa treći pogodak Sitija, ali je posle reakcije VAR-a, isti poništen zbog ofsajda u ranijoj fazi napada.

Video tehnologija od ove sezone je uvedena u Premijer ligu i već je počela da pravi razliku – to je prva preinačena odluka u engleskom fudbalu, pošto tokom susreta Liverpula i Noriča u petak nije bilo potrebe za proverama.

Međutim, aktuelnom šampionu to nije smetalo, pa je u 75. minutu preko Sterlinga overio pobedu. Krilni napadač se ubacio iza odbrane domaćina, dobio idealno dodavanje Mahreza i lobom nadmudrio čuvara mreže.

I rezervista Serhio Aguero se upisao u listu strelaca, Argentinac je u finišu uspešno realizovao jedanaesterac, ali tek iz drugog puta. Fabijanski mu je odbranio prvi udarac dosuđen posle VAR-a, sudija Majk Din pokazao je da se penal ponavlja i Kun se ispravio.

Za kraj, Sterling je iskoristio drugu asistenciju Rijada i kompletirao het-trik, čime je nastavio sa fantastičnim partijama u dresu "građana".

Tako je postavljen konačan rezultat, pa je Siti nakon nekompletnog prvog kola ipak ispred Liverpula, koji je savladao Norič sa 4:1.

Barnli je na svom terenu lako došao do pobede nad Sautemptonom (3:0), a istim rezultatom je Brajton slavio na gostovanju Votfordu.

Kristal Palas i Everton su odigrali bez golova, dok je na meču Bornmut - Šefild bilo 1:1.

Petak:
Liverpul - Norič 4:1 (4:0)
(Henli 7ag, Salah 19, Van Dajk 28, Origi 42 - Puki 63)

Subota:
Vest Hem - Mančester siti 0:5 (0:1)
(Žezus 25, Sterling 51, 75, 90+2, Aguero 86p)
Barnli - Sautempton 3:0 (Barns 63,70, Gudmundson 75)
Bornmut - Šefild 1:1 (Mefam 62 - Šarp 88)
Votford - Brajton 0:3 (Dukure 28 autogol, Andone 65, Mopaj 77)
Kristal Palas - Everton 0:0
Totenhem - Aston Vila 3:1 (Ndombele 73, Kejn 86, 90 - Mekgin 9)

Nedelja:
15:00 Lester siti - Vulverhempton
15:00 Njukasl - Arsenal
17:30 Mančester junajted - Čelsi

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару