Krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja na stadionu FK „Sloboda“

Čačanska policija je odmah nakon prijave da je došlo do tuče na utakmici FK „Slobode” i FK „Borac”, izašla na mesto događaja i preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, prenosi agencija RINA.

„Obavestili smo Više javno tužilaštvo, po čijem nalogu će biti podneta krivična prijava protiv 45-godišnjeg muškarca iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Sumnja se da je on pre dva dana, na fudbalskom igralištu Fudbalskog kluba „Sloboda" u Čačku, po završetku utakmice mlađih kategorija između FK „Sloboda" i FK „Borac" iz Čačka, ušao na teren i udario sudiju koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede", navodi se u današnjem saopštenju PU Čačak, gde dodaju da će nastaviti na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Sudija utakmice Nemanja Tomić (20) rekao je u izjavi za agenicju RINA da ga je udario otac jednog deteta.

„Po završetku utakmice gde je Borac pobedio Slobodu rezultatom 3:2, deca, kojoj je verovatno bilo krivo, počeli su da se raspravljaju i napravila se gužva. Tada sam video roditelji sa tribina da ulaze na teren, i pomislio sam da će da smire tu decu i da ih razdvoje da se ne pravi metež. Ispred mene su se pojavila dva, tri roditelja koja su me okrivili za to što se dogodilo. Jedan je zamahnuo i udario me u desno oko, ne znam da li pesnicom ili otvorenom šakom. Krenuo sam ka izlazu, a iza mene je nastao opšti haos. Krenuli su zamnom ali neko ih je zaustavio, ja sam odmah otišao u prostorije kluba. Verovatno su revoltirani, jer su vodili sa 2:1 pa izgubili sa 2:3, ali ja tu nisam imao nikakvog uticaja. Nije opravdanje da mene udare, tu postoje odgovorna lica koja će mi reći da li sam ja to uradio dobro ili nisam. Delegat kaže da sam ja utakmicu dobro sudio i da ništa nisam kriv. Rezultat je takav, to je utakmica", rekao je Tomić.

Predsednik Organizacije sudija Fudbalskog saveza Grada Čačka Mićo Matić osuđuje ovakvo ponašanje i daje maksimalnu podršku svom članu organizacije Tomiću.

„Tom ligom rukovodi okružni stepen takmičenja i čekamo izveštaj službenih lica. Policija je intervenisla i oni će odraditi svoj posao. Moj generalni komentar je, dugo sam u ovim vodama, za sve su krivi roditelji, ali koliko smo obavešteni deca, igrači nisu pravili probleme. Izveštaj službenih lica nisu stigli, ali po informacijama ništa sporno nije bilo u suđenju. Utakmica je završena normalno i nakon toga izrevoltirani, ne znam čim, roditelji su uskočili u teren. Imate primer i od pre par meseci, na vaterpolo utakmici isto mlađih kategorija, roditelji oba kluba su se tukli i prekinuli utakmicu deci. Nešto je do vaspitanja, porodice gube smisao. Nemanja je isto nečije dete, korektno je radio svoj posao i ne može neko da ocenjuje njegov rad, a nije stručan u tome", kaže Matić za agenciju RINA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару