Majstorije Pavkova i Bena, Zvezda ubedljiva u Novom Sadu!

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su u Novom Sadu novi korak ka odbrani titule u Superligi Srbije. Zvezda je na gostovanju Vojvodini pobedila ubedljivim rezultatom 5:0 na stadionu "Karađorđe", u derbiju četvrtog kola plej-ofa.

Crveno-beli su na taj način ponovo stekli šest bodova prednosti u odnosu na niški Radnički, sada imaju 51 bod, tri kola pre kraja šampionata.

Duel u Novom Sadu rešen je za manje od tri minuta, kada su pogotke za goste postigli Milan Pavkov i Aleksa Vukanović.

Pavkov je u 23. posle dodavanja Gorana Čaušića prihvatio loptu na grudi i sa nekih 20 metara je iz voleja poslao u gornji desni ugao, postigavši jedan od najlepših golova ove sezone u Superligi.

Već u sledećem napadu rezultat se ponovo promenio – nakon nešto duže akcije, po desnoj strani je probio Filip Stojković, vratio povratnu na penal do Vukanovića, kojem nije bilo teško da pogodi suprotnu malu mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi početkom drugog domaćin bio taj koji je više pritiskao. Vojvodina je propustila dve stopostotne prilike preko Bojana Matića i Dejana Zukića, posle čega je opao pritisak "lala".

To su gosti iskoristili i na individualni kvalitet u 65. minutu "overili" trijumf. Strelac je sada bio rezervista El Fardu Ben, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Vukanovića. Idealno ga je uposlio Marko Marin koji je dodavanjem "probušio" odbranu, a napadač sa Komorskih ostrva savršeno završio akciji iz veoma teške situacije, za svoj 17. pogodak u Superligi Srbije.

Do kraja susreta se u listu strelaca upisao i mladi napadač Dejan Joveljić i postavio konačan rezultat sa dva pogotka, za veliki korak Zvezde ka odbrani titule.

Vojvodina je ostala poslednja na tabeli plej-ofa sa 20 bodova.

U istom terminu odigrane su tri utakmice plej-auta – Zemun je bio izuzetno ubedljiv protiv Bačke i slavio sa čak 7:0, Radnik je u Surdulici savladao Voždovac rezultatom 4:2, dok je Rad na Banjici bio bolji od Dinama iz Vranja (1:0).

Tok meča na "Karađorđu":

17.49 – Kraj utakmice, Zvezda je sa velikih 5:0 savladala Vojvodinu!

17.48 – GOOOOL! Pukla je "petarda" u Novom Sadu! Strelac je ponovo bio Joveljić, koji je sigurno realizovao jedanaesterac. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Jovančić.

17.44 – Prilika za Ivanića! Posle lepog prodora Marina i "karambola", lopta je pala na nogu Ivaniću, ali on nije uspeo da postigne gol protiv nekadašnjeg kluba.

17.36 – GOOOOL! Joveljić povisio na 4:0! Ponovo je rezervista strelac, a sada je red bio na mladog napadača. Posle kornera u 79. minutu se na udarac namestio Čaušić, na petercu je zakačio Joveljić i lopta je završila iza Rockova!

17.33 – Očekivano, posle trećeg gola Zvezde ritam je naglo opao. Na terenu je sada i mladi Dejan Joveljić, kojem je mesto ustupio Pavkov.

17.22 – GOOOOL! Zvezda vodi 3:0 golom Bena! Samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru, Ben je postigao pogodak, možda čak i iz prvog kontakta sa loptom. Idealno ga je u 65. minutu uposlio Marin koji je dodavanjem "probušio" odbranu, a napadač sa Komorskih ostrva savršeno završio akciji iz veoma teške situacije!

17.17 – U 60. minutu trener Vladan Milojević izvršio je prvu izmenu – El Fardu Ben je zamenio Vukanovića.

17. 15 – Vojvodina je pretila, ali je Zvezda uspela da odbije taj nalet. Na drugoj strani je pokušao Jovančić sa nekih 20 metara, nije bio precizan.

17.09 – Još jedna stopostotna šansa za domaćina! Sada je Zukić imao situaciju 1 na 1 sa golmanom gostiju. Ipak, pogodio je spoljni deo mreže i "lale" su propustile dve odlične situacije da smanje zaostatak.

17.08 – Velika prilika za Vojvodinu! Milunović je izgubio loptu ispred kaznenog prostora, ona je došla do Matića, ali je on samo napucao golmana Milana Borjana.

17.06 – Nešković dobija žuti karton zbog pokušaja da inscenira jedanaesterac u kaznenom prostoru Crvene zvezde.

17.05 – U utakmicama plej-auta Rad i Radnik vode sa po 1:0, dok Zemun ima ubedljivu prednost nad Bačkom (4:0).

17.03 – Počelo drugo poluvreme na "Karađorđu".

16.47 – Kraj prvog dela igre, Crvena zvezda vodi protiv Vojvodine u Novom Sadu sa 2:0.

16.41 – Nakon nešto mirnijeg perioda, crveno-beli su upali u problem jer se povredio Stojković. Kapiten Zvezde je ostao da leži na travi posle jednog udarca, ali se vratio posle reakcije lekarske ekipe.

16.31 – Prva šansa koju Zvezda nije realizovala, u 31. minutu je glavom pokušao Milan Rodić, ali bez uspeha.

16.25 – GOOOOOL! Zvezda je ekspresno duplirala prednost na "Karađorđu"! Dva minuta posle Pavkova, u strelce se upisao Aleksa Vukanović, kada je iskoristio odličnu povratnu loptu Filipa Stojkovića sa desne strane.

16.23 – GOOOOL! Zvezda vodi u Novom Sadu evrogolom Milana Pavkova! Napadač gostiju zatresao je mrežu bivšeg kluba na prelep način u 23. minutu. Pošto je glavom loptu odigrao Čaušić, Pavkov je smirio grudima i iz voleja je sa nekih 20 metara poslao u gornji desni ugao!

16.19 – U 19. minutu "lale" su imale najizgledniju šansu, kada je Zukić prošao pored Stojkovića. Međutim, oklevao je sa udarcem i izblokiran je.

16.12 – Preti i Vojvodina, Matić je bio u kaznenom prostoru i tražio faul, ali nije bilo osnova za penal posle duela sa Milunovićem.

16.10 – U mečevima plej-auta već smo videli prve pogotke – Rad vodi protiv Dinama iz Vranja na svom terenu, kao i Zemun protiv Bačke.

16.07 – Crvena zvezda je od samog starta preuzela terensku inicijativu i prebacila igru na polovinu protivnika. Posle uvodnih nekoliko minuta, prve polušanse imali su Marko Marin i Dušan Jovančić, ali bez rezultata.

16.00 – Utakmica na stadionu "Karađorđe" je počela.

15.50 – Sastavi:

Vojvodina: Rockov – Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak – Mitošević, Đurić (Đurić 46) – Milojević, Zukić (Mesarović 82), Nešković (Srećković 74) – Matić

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić (Gobeljić 79) – Čaušić, Jovančić – Vukanović (Ben 60), Marin, Ivanić – Pavkov (Joveljić 72)

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom u večitom derbiju (2:1) stigli su nadomak odbrane titule četiri kola pre kraja i potrebne su im dve pobede da i teoretski obezbede šampionski naslov.

Na drugoj strani tim Vojvodine priželjkuje da prekine seriju loših igara i da bar malo ublaži ovogodišnji negativan skor u susretima sa Crvenom zvezdom. Crvena zvezda je jesenas slavila sa 4:1 u Novom Sadu, potom je na stadionu "Rajko Mitić" u februaru bilo 4:0.

Iako se smatraju favoritima u ovom meču, trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da veoma ceni ekipu Vojvodine i da očekuje pravi derbi, istakavši da u finišu sezone dolazi do fizičkog umora i psihičkog zasićenja.

Danas se igraju i preostale utakmice 4. kola:

plej-of: Čukarički – Napredak (18), Partizan – Mladost (18)

Tabela: Crvena zvezda 48, Radnički 45, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20

plej-aut: Rad – Dinamo (16), Radnik – Voždovac (16), Zemun – Bačka (16), Mačva – Spartak (18)

tabela: Spartak 23, Radnik 21, Voždovac 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару