субота, 29.12.2018, 11:50 -> 16:46
Аутор: РТС
Rusiju grade i Srbi
Upoznajte Mirka Ticu, uspešnog poslovnog čoveka koji je pre 25 godina otišao u Rusiju. Sa njim je razgovarala Vera Katanić.
Upriličili smo susret sa čovekom koji je pre 25 godina otišao iz Srbije i došao ovde u Rusiju.
Upoznajemo vas sa gospodinom Mirkom Ticom, jednim od najuspešnijih Srba u Sankt Peterburgu.
Kažu da je podjednako uspešan i u trgovini, ali i gradnji hotela. Mi smo sa njim razgovarali i u Srpskom trgovinskom domu i u hotelu Ambasador.
Otkrivamo vam, ako ste zainteresovani za izvoz svojih proizvoda u Rusiju, koji je to najbrži put da se dođe do ruskog tržišta. Koliko proizvoda stiže u "Srpski trgovinski dom" iz Srbije i kako nalaze put do Sankt Peterburga, Moskve, Krasnodara...
Saradnja sa najznačajnijim lancima, omogućava da se srpski proizvodi nađu u 10.000 prodajnih objekata u Rusiji. Gospodin Tica, tvrdi da su naši proizvodi na ceni i da Rusi veruju kvalitetu robe koja dolazi iz Srbije.
Mirko Tica se bavi i graditeljstvom u Rusiji. Pokazao nam je prvi hotel koji je izgradio 2004. u Sankt Peterburgu. Zatim se ređaju objekti koje je gradio u Peterhofu, Viborgu, Sankt Peterburgu. U ovom gradu se izdvajaju hoteli, Forsizens, Monferan, Holidej In, Meninger.
Interesantno je da gospodin Mirko Tica, iako dobro trguje i gradi hotele, nije završio ni ekonoomski ni građevinski fakultet, već je mašinski inženjer.
Rodom je iz Bačke Palanke.
Više u video prilogu.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар