Džonija Depa bivša žena optužila da je pretio da će je ubiti

Američka glumica Amber Herd je u svojstvu svedoka na sudu potvrdila da je njen bivši suprug, Džoni Dep, više puta pretio „da će je ubiti“, posebno pred kraj njihove veze, prenose britanski mediji.

Herd je u ponedeljak započela svoje trodnevno svedočenje na londonskom Kraljevskom sudu pravde, u okviru sudskog spora koji je pokrenuo Džoni Dep protiv novinske grupe News Group Newspapers (NGN) i Dena Vutona, glavnog urednika tabloida San, zbog članka u kome su tvrdili da je nasilnik koji zlostavlja svoju ženu.

Herd je na sudu izjavila da je Dep „veoma vešt manipulator“ i da će za svoje postupke uvek optužiti nekog drugog. Nazvala ga je „čudovištem“, prenosi PA Medija.

„Govorio bi o sebi u trećem licu, kao da to radi neka druga osoba, a ne on“, dodala je.

Tokom prethodnog pretresa početkom meseca, Dep je negirao sve navode, nazivajući ih bolesnim i potpuno neistinitim.

U pisanoj izjavi svedoka koja je dostavljena sudu, PA Medija prenosi da je Herd optužila svog bivšeg supruga da ju je verbalno i fizički zlostavljao – uključujući „vrištanje, psovanje, pretnje, udaranje, šutiranje, šamaranje, udaranje glavom, davljenje“, kao i da ju je „opsesivno kontrolisao i zastrašivao“.

„Kada se Džoni ustremi na vas, svom svojom snagom i mračnjaštvom, to je nešto što nikada niste doživeli", tvrdi glumica. „Kad kažem mračnjaštvom, mislim na nasilan i mračan način govora – način na koji je govorio o našoj vezi, koja je po njemu bila na 'život ili smrt'. Govorio mi je da je smrt jedini izlaz iz naše veze“.

Advokati NGN-a već prilikom prvog pretresa su izjavili pred sudom da je njihov opis Depa bio potpuno tačan i istinit, što je njegova bivša supruga i potvrdila u svom svedočenju.

„Neki sukobi su bili toliko ozbiljni da sam se plašila da će me ubiti, bilo namerno, bilo zato što će izgubiti kontrolu. Izričito mi je pretio da će me ubiti“, tvrdi glumica.

Amber je takođe navela i da ju je Depov tim ubeđivao da ostane s njim i posle tih „nasilnih epizoda“ i da je ona na to pristajala jer se nadala da bi mogla da ga „popravi“.

Iznoseći svoje dokaze na sudu početkom meseca, Dep je pak, optužio svoju bivšu ženu da je ona njega fizički zlostavljala.

„Stav podnosioca zahteva je potpuno jasan – navodi gospođe Herd su potpune laži. Podnosilac tužbe nije bio nasilan prema gospođi Herd, bila je ona nasilna prema njemu“, naveo je Depov advokat Dejvid Šerborn u pisanom saopštenju za medije.

Inače, dvoje glumaca su se upoznali na snimanju filma Dnevnik ruma 2009. godine, a venčali su se šest godina kasnije, a potom prošli kroz višemesečni mučan raskid, prepun optužbi za zlostavljanje koje su obe strane navodile.

Na kraju su odlučili da se razvedu, objavivši zajedniču izjavu da su se „složili za sporazuman razvod“. Herd je najpre podnela zahtev da se Depu izrekne mera zabrane pristupa, koju je kasnije povukla.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару