Читај ми!

Legendarni di-džej i producent Kelvin Haris predvodi zvezdani lajnap na „Egzitu“

Kelvin Haris najuspešniji di-džej i producent svih vremena, prvi put stiže u Srbiju. Ovaj višestruko nagrađivani muzičar superstar predvodi moćnu „Egzitovu“ objavu od čak 64 nova imena, među kojima su Džejms Artur, Masked Wolf, Džoel Kori, Džeks Džouns, Maseo Pleks, Monolink, „Sepultura“, „Napalm det“ i mnogi drugi izvođači koji će nastupiti na čak pet festivalskih bina Petrovaradinske tvrđave.

Svi oni pridružuju se već ranije najavljenim Niku Kejvu i bendu "The Bad Seeds" i Borisu Brejči na novom izdanju festivala, koje će biti održano od 07. do 10. jula 2022. godine, pod sloganom: „Zajedno. Zauvek!“, a uskoro stiže još velikih muzičkih imena.

Kelvin Haris je jedan od najvećih superstarova u istoriji „Egzit“ festivala. Apsolutnog hedlajnera Glavne bine magazin Forbs je šest godina zaredom stavio na prvo mesto liste najplaćenijih di-džejeva na svetu, sa zaradom većom od 300 miliona dolara, što je čak tri puta više od ukupne zarade Dejvida Gete i Martina Gariksa.

Ovaj megauspešni producent, pevač i tekstopisac do sada je osvojio 32 najprestižnije muzičke nagrade, uključujući Gremi, Bilbord, MTV i Brit, uz čak 118 nominacija. Saradnja sa Rijanom, Eli Goulding, Vikendom, Duom Lipom, Farelom Vilijamsom i Migosimom, samo su neki od vanvremenskih megahitova s njegovim potpisom.

Poznat je po obaranju rekorda i postavljanju standarda – njegove pesme imaju impresivnih 35 milijardi audio i video-strimova, i prestigao je Majkla Džeksona po broju pesama sa jednog albuma koje su se našle na Britanskoj top 10 listi.

Od kada je pobedio na britanskom takmičenju "The X factor", pop, ritam end bejs i soul pevač Džejms Artur osvaja svet, a sada stiže na „Egzitovu“ Glavnu binu, brojeći u ovom trenutku preko pet milijardi pregleda i strimova.

Njegova interpretacija pesme Impossible, dostigla je prvo mesto na britanskoj listi singlova i postala najprodavaniji pobednički singl celokupnog takmičenja.

Usledili su veliki hitovi poput Say You Won't Let Go, koja je takođe dostigla prvo mesto na britanskoj top-listi i postala jedna od najslušanijih pesama na „Spotifaju“, Train Wreck i Naked, dok se njegov novi album It'll All Make Sense in the End, kao i svi prethodni, našao među prva tri albuma.

Australijski reper Masked Wolf, koji se nalazi na vrhu „Bilbordove“ liste najtraženijih novih izvođača, pridružuje se timu hitmejkera na „Egzitovoj“ Glavnoj bini. Autor je planetarno viralne pesme Astronaut In The Ocean, koja je proglašena za najveći hit 2021. godine na Tik-Toku.

Još jedan „Jutjub milijarder“ koji stiže na Glavnu binu je britanski di-džej, hitmejker Džeks Džouns. Njegov proboj na muzičku scenu dogodio se saradnjom sa Djukom Dumontom na singlu I Got U, koji je ubrzo dostigao prvo mesto britanske top-liste singlova.

Nakon što je osvojio evropske radijske stanice, njegov hit You Don't Know Me nominovan je za Brit nagradu, a usledile su i brojne popularne pesme, kao što su Instruction, na kojoj gostuju Demi Lovato i Steflom Don, Breathe i All Day and Night u saradnji sa Martinom Solvajgom.

Džeks Džouns i još jedno novi „Egzitov“ di-džej i producent Džoel Kori, objavili su prošle godine zajednički singl Out Out, obradu planetarnog plesnog hita Alors on Danse koji je naišao na odlične reakcije.

Joel Corry jedan je od najvećih novih pop zvezda u Velikoj Britaniji koji je radijske stanice  i fanove osvojio singlovima Sorry, Lonely i Head & Heart.

Dve pesme koje su definitivno obeležile prethodnu godine su klupska himna Love Tonight,koju na „Egzit“ donosi australijski esid haus dvojac "Shouse", i Do It To It, koju će za publiku glavne bine izvesti ACRAZE.

Svoje megahitove Faded, In the Morning i Working For It energično će predstaviti ZHU, a za najžešći zvuk ove bine biće zadužena velika imena koja su obeležila istoriju metala i današnju hardkor, nju vejv i post pank scenu – kultna brazilska „Sepultura“, legendarna četvorka iz Birmingema "Napalm Death", „Blajnd Čanel“ iz Finske i beloruski sastav "Molchat Doma".

„MTS Dens arenu“ osvajaju Hani Didžon, Maseo Pleks, Rejnier Zoneveld, Denis Sulta 

Nastupe na jednom od najpoznatijih festivalskih plesnih podijuma, famoznoj MTS Dens areni, potvrdili su predstavnici haus zvuka, modna ikona i aktivistkinja Hani Didžon, predvodnik svetske scene i producentski genije Maseo Pleks, holandska senzacija koja iza sebe ima rasprodate dvorane i najuspešniji nastup na prošlogodišnjem „Amsterdam dens iventu“, jedan

od trenutno najtraženijih tehno producenata Rejnier Zoneveld, mladi Britanac sa zavidnom larijerom, muzičkim znanjem i svestranim pristupom dens muzici – Denis Sulta, predstavnica nove generacije italijnske tehno scene Anfisa Letjago, tehno duo "Mathame", kao i slovenački haus di-džej u usponu Brina Knaus. Umetničku notu elektronskoj muzici daće jedinstveni izvođač Satori i senstrani multiinstrumentalista Monolink.

Na „Viza fjužon“ bini stižu dobitnik Gremi nagrade za životno delo i živa ikona panka Marki Ramon, jedan od pionira elektronske muzike sa balkanskim etno elementima Djaikovski, vodeći post pank bend "She Past Away", jedan od najaktivnijih i najatraktivnijih bendova regiona – „Brkovi“, kultni riječki i ponovo okupljeni pankeri „Paraf“, kao i „Prti Bi Dži“, „Vizelj“, „Kouč parti“ i Sana Garić.

Žestoku „Eksplouziv“ binu predvode "Bury Tomorrow", "Discharge", "Incantation", "Moscow Death Brigade", "Nervosa" i "Tankard", a svirke će pojačati i "Architect of Pain", "Black Tooth", "Chains", "Heresy", "Madvro", "Misconduct", "Noctiferia", "Oathbringer", "Progon", "Shining", "Stranger", "Terminal Prospect" i "The Understones".

Popusti za karte

Čuveni britanski magazin NME nedavno je nominovao „Egzit“ za najbolji festival na svetu! Izuzetne novosti su i da „Egzit“ ulazi u Metaverse i najavljuje predstavljanje specijalne digitalne umetnosti u obliku nezamenljivih tokena, odnosno NFT-ova.

Prvu NFT kolekciju, koja će uskoro biti dostupna, „Egzit“ kreira u saradnji sa velikim muzičkim zvezdama današnjice.

Festival će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Njihov kontigent je ograničen i kada se rasprodaju u ponudi će se naći ulaznice sa višom cenom.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul dostupne su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta. Cena regularnih jednodnevnih ulaznica je 2.990 dinara, fan-pit ulaznice su dostupne po ceni od 3.990 dinara, a VIP po ceni od 12.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima i onlajn na stranicama „Gigstiksa“.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару