Читај ми!

Osam serija u trci za Srce Sarajeva, tri u produkciji RTS-a

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Filmskog festivala u Sarajevu strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regiona, ove godine nominovao je osam serija u 14 kategorija. Čak tri od osam serija koje se nalaze u konkurenciji – Poziv, Koža i Radio Mileva – u produkciji su RTS-a.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dve kategorije – za dramske serije i za komedije.

U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji komedija dodeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Odluka o nominovanim serijama donesena je na osnovu rezultata elektronskog glasanja filmskih i TV profesionalaca članova strukovnog žirija. Isti strukovni žiri će novim elektronskim glasanjem doneti odluku i o dobitnicima nagrada Srce Sarajeva za TV serije.

Najbolji će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana 18. avgusta na 30. Filmskom festivalu u Sarajevu.

„Stiče se dojam da serije iz različitih zemalja unutar regije sve više privlače svoju publiku širom regije: za to su zaslužni kako tradicionalni emiteri u regiji koji prepoznaju vrijednost ovakvog sadržaja za svoje programske šeme, ali i globalni streameri prisutni na našem tržištu koji kupuju sve više lokalnog sadržaja. Vjerujemo da je uloga strukovnih nagrada kao što su ove dodatno promovisati ono najkvalitetnije što ovaj sadržaj nudi i time potaknuti cjelokupan sektor na stalno podizanje kvalitete“, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Filmskog festivala u Sarajevu.

Sve nominacije RTS-ovih serija

Serija „Poziv“ u kategoriji dramskih serija dobila je osam nominacija: glavnu nagradu za najbolju dramsku seriju, Mirjana Joković za najbolju glavnu glumicu, Uliks Fehmiju za najboljeg glavnog glumca, Snežana Bogdanović za najbolju žensku epizodnu ulogu, Ermin Bravo za najbolju mušku epizodnu ulogu, Danica Nedeljković za zvezdu u usponu, Marko Popović za najbolji scenario za epizodu (6) i Marko Đilas za najbolju režiju za epizodu (3).

Serija „Koža“ u kategoriji dramskih serija dobila je sedam nominacija: glavnu nagradu za najbolju dramsku seriju, Vesna Trivalić za najbolju glavnu glumicu, Milica Janevski za najbolju žensku epizodnu ulogu, Marko Todorović za najbolju mušku epizodnu ulogu, Jovana Gavrilović za zvezdu u usponu, Nikola Pejaković za najbolji scenario za epizodu (1) i Saša Hajduković za najbolju režiju za epizodu (5).

Serija „Radio Mileva“ u kategoriji komedija dobila je šest nominacija: glavnu nagradu za najbolju komediju, Olga Odanović za najbolju glavnu glumicu, Branimir Brstina za najboljeg glavnog glumca, Kris Gavrić za zvezdu u usponu, Zorica Cvijetić za najbolji scenario za epizodu (14) i Elmir Jukić za najbolju režiju za epizodu (14).

субота, 06. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару