Читај ми!

Film „Južni vetar: Ubrzanje“ konačno stigao u bioskope

Dugo očekivana beogradska premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ reditelja Miloša Avramovića održana je večeras u Kombank dvorani i ispraćena je s velikim interesovanjem i burnim ovacijama publike.

Po gužvi u Kombank dvorani, moglo se pretpostaviti da će Južni vetar 2: Ubrzanje ugroziti sve rekorde koje su prvi film i serija postigli. Ako ste spremni za 127 minuta vrhunske akcije, ako ste spremni za priču koja nije samo puki nastavak prvog dela, već je dramaturški kompleksnija, ako ste spremni za glumačke zvezde različitih generacija, onda ste spremni za Južni vetar 2: Ubrzanje.

Južni vetar je postao fenomen u regionu. Na društvenim mrežama publika je tumačila poruke filma i razmatrala da li je film uspeo da skrene pažnju mladima da je stranputica veoma opasna.

Miloš Biković, glumac i producent, kaže u izjavi za RTS da kao i svi filmovi koji se bave tom tematikom, i koji su među najvećim filmovima u svetskoj kinematografiji – od Kuma, Lica sa ožiljkom, Vreline, Sopranovih i tako dalje, pa do Južnog vetra – svi ti filmovi donose jedan svet koji nas intrigira i mogućnost da ga posmatramo sa bezbedne distance.

„Zapravo, Južni vetar je mogućnost da se tim svetom bavite, a da u taj svet ne ulazite. To je mogućnost da pratite uzbudljivu dramaturšku priču, dobro napisanu, dobro postavljenu, dobro snimljenu i mislim da je Južni vetar poruka da kultura i umetnost mogu da budu jako popularni i da mogu da se dopadaju ljudima, a na kraju krajeva, ako se neko i zapita oko te poruke, ako traži poruku kao u basni, onda neka pogleda sagu do kraja, koju ćemo završiti i koja sada prilazi svome zenitu“, naglašava Biković.

Glumica Jovana Stojiljković koja u filmu tumači ulogu Sofije, otkriva da se radnja filma dešava u svega nekoliko dana i junaci moraju da donesu ozbiljne životne odluke.

„Sofija je neko ko je uz porodicu, uz Petra Maraša i ona, što mi je drago, u ovom filmu ipak preuzme inicijativu i pokuša da spasi, ali ne bi bilo zanimljivo da otkrijem sada da li uspeva“, navodi Jovana.

Film Južni vetar 2: Ubrzanje od 4. novembra stiže na bioskopski repertoar u Srbiji, a zatim i širom regiona.

Publika je sa velikim ushićenjem dočekala glumačku postavu i ekipu filma, a stojeće ovacije dobili su Predrag Miki Manojlović, Miodrag Radonjić, Miloš Biković i reditelj Miloš Avramović.

Premijera je takođe privukla pažnju brojnih javnih ličnosti, a među prisutnima su bili i predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, pisac Vanja Bulić, glumica Anđelka Prpić, glumac Žika Todorović...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару