Читај ми!

Razglednica stigla na odredište – 121 godinu pošto je poslata

Čestitka sa božićnim motivima dostavljena je prošle nedelje filijali investicionog fonda "Svansea Building Society", u ulici Kredok, u Svonziju u Velsu. Poslata je 1903. godine, i stigla sa nešto više od jednog veka kašnjenja.

Osoblje "Svansea Building Society" kaže da se nada da će pronaći rođake gospođice Lidije Dejvis, koja je ranije živela na toj adresi, i kojoj je božićna čestitka bila namenjena. Iz Kraljevske pošte su saopštili da je verovatno da je razglednica „vraćena” u njihov sistem, a ne da je „bili izgubljena u pošti”.

Razglednicu je napisao čovek po imenu Juart, koji, obraćajući se osobi sa „L“, kaže da mu je „tako žao“ što ne može da podigne „par“ nepoznatih stvari: „Tako mi je žao, ali nadam se da uživate kod kuće“, dodaje on.

Juart dalje kaže da ima oko „10 šilinga džeparaca, ne računajući voznu kartu“, i da je dobro.

Na kraju pozivaja Lidiju da „ne zaboravi na sastanak sa Gilbertom i Džonom”, potpisujući četitku sa „šaljem ljubav svima”.

Henri Darbi, službenik za marketing i komunikacije u "Svansea Building Soiety", rekao je da je sortirao poštu kada je razglednica ispala, i da je na pronašao ograničene informacije o nameravanom primaocu.

„Nameravali smo da objavimo informacije o ovom slučaju na društvenim medijima jer je možda neko iz mesta povezan sa njom, nekoliko generacija dalje“, rekao je.

Endrju Dali iz arhiva Vest Glamorgan, utvrdio je da je Džon F. Dejvis bio glava porodice koja je stanovala na adresi gde je razglednica stigla. Dejvis je tu živeo sa suprugom i šestoro dece.

„Najstarija od njih bila je Lidija. Imala je 16 godina kada je ova razglednica poslata“, rekao je Dali.

Iz Službe za odnose s javnošću Kraljevske pošte su objavili: „Verovatno je ova razglednica vraćena u naš sistem, i nije bila izgubljena, jer kada je pošiljka u našem sistemu, u obavezi smo da je dostavimo na tačnu adresu“.

петак, 13. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи