субота, 03.09.2016, 07:26 -> 11:39
Извор: Бета
U Leskovcu napravljena rekordna pljeskavica od 61 kilogram
Roštiljdžije Igor Đorđević i Miloš Sentić iz leskovačkog restorana „Pera Ždera“ napravile su na „Roštiljijadi“ u Leskovcu pljeskavicu od 61 kilogram, prečnika 154 santimetra, debelu 3,5 santimetra i time postigli novi rekord u Srbiji.
Dvojica majstora su time oborila sopstveni prošlogodošnji rekord, kada su na istoj gurmanskoj manifestaciji u Leskovcu ispekli pljeskavicu od 59 kilograma.
Đorđeviću koji je menjao pomoćnike, to je deveti rekord u pravljenju „najveće pljeskavice na svetu“.
„Večeras je bilo najteže, posebno pri okretanju pljeskavice. Ipak, poslužila nas je sreća i komisija je priznala rekord“, rekao je Đorđević novinarima.
Predsednik tročlanog žirija Rodoljub Čučković ocenio je da je „bilo kritično“ i da je komisija „jedva priznala rekord“.
„Došlo je do pucanja pljeskavice pri kraju na jednom njenom delu, ali smo odlučili da priznamo rekord jer je pljeskavica ostala cela. Po propozicijama, ona se peče 90 minuta, a oni su je skinuli sedam minuta ranije i zato je došlo do problema“, objasnio je predsednik žirija.
Roštiljdžije su sve vreme muzikom bodrili trubači s bine – orkestri Božidara Nikolića - Donje i Fejata i Nebojše Sejdića, kao i brojni Leskovčanima kojima je kasnije pljeskavica podeljena iseckana na parčiće.
Večeras će na istom mestu tim iz leskovačkog restorana „Koliba“ pokušati da obori sinoćnji rekord.
Ovogodišnja Roštiljijada traje do nedelje, 4. septembra.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар