Читај ми!

Партизан на врху Европе

Потопљен је Про Реко. Партизан је освојио Рим. Велика борба, гранитна одбрана црно белих и освојена је Евролига. Наш шампион је освојио седму титулу првака Европе. У финалној утакмици фајнал фора Партизан је савладао досадашњег шампиона италијански Про Реко са 11:7. Шампиони се враћају у Београд у недељу, на аеродром Никола Тесла слећу у 10.00 часова.

Титула је на Бањици после 35 година. Партизан није дозволио Италијанима да играју своју игру. Фантастичном игром, пре свега у одбрани, уз одличну реализацију играча више наш шампион је константно увећавао предност. На крају сваке четвртине био је по гол више у мрежи Италијана.  Тако је било и у последњој четвртини, са два гола на старту последње деонице црно бели су завршили посао. Италијани су до краја меча успели само да постигну један гол и ублаже пораз.

Ношени громогласним навијањем својих навијача Партизан је извојевао велику победу. Важили су црно-бели за аутсајдере. Про Реко је имао све, домаћу публику, одличне играче, али наш шампион је био јачи.

Италијани су повели на старту меча и то је све. Партизан је преузео контролу игре повео. До резултата 4:4 играло се гол за гол. Тада црно бели везуку три гола и воде са 7:4. До краја треће четвртине Партизан је имао предност од 9:6.

Последњу деоницу решио је Королија са два гола. У финишу сусрета Злоковић је смањио на коначних 11:7.

Стрелци:
Партизан: Королија 3, Алексић 2, Вујасиновић 2, Ћук 2, Пјетловић 2
Про Реко: Мадраш 3, Злоковић 2, Ивовић 1, Бурић 1

Искључења: Партизан 10, Про Реко 7
Петерац: Про Реко 0/1

Тим који је са клупе предводио најбољи ватерполиста свих времена Игор Милановић на путу ка првој титулу након пуних 35 година играо је у саставу: Слободан Соро, Теодорос Хаџитеодору, Никола Рађен, Милош Королија, Милан Алексић, Гојко Пијетловић, Андрија Прлаиновић, Александар Радовић, Душан Мандић, Стефан Митровић, Владимир Вујасиновић, Милош Ћук и Стефан Живојиновић.

Млади тренер Милановић, који предводи Партизан у последње две сезоне, успео је да у матичном клубу освоји најсјајнији трофеј као шеф стручног штаба пошто му се није посрећило као играчу пре више од 20 година.

Младост из Загреба освојила је треће место пошто је у борби за 3. место савладала Будву бољим извођењем петераца 14:12

Вујасиновић: За ово смо радили претходних година

Капитен ватерполиста Партизана Владимир Вујасиновић рекао је да је освајање титуле првака Европе резултат напорног рада у претходних неколико година.

"Осећам се невероватно. Са овим момцима 'гинем' на сваком тренингу у претходне три године да бисмо успели и дошли до овде. Ово је производ напорног рада и плана који траје већ пет, шест година", рекао је Вујасиновић новинарима у Риму.

"Назалост, сада изгледа да ћемо доста променити састав за следећу сезону. Волео бих да током лета претрпимо што мање промене у тиму, али изгледа да се против богатијих не може", додао је 38-годишњи Вујасиновић.

Најбољи стрелац Партизана у финалу био је Милош Королија са три поготка. "Хвала најбољим навијачима на свету. Били смо као домаћини у сред Рима", казао је центар београдског тима, коме је титула првака Европе седма у клупској историји.

Његов колега Андрија Прлаиновић рекао је да му се освајањем европске титуле остварио сан. "Ово смо сањали и надам се да смо обрадовали нацију. Радуј се Србијо", додао је Прлаиновић.

Стефан Митровић рекао је да се нада да ће са Партизаном освојити још титула првака Европе. "Феноменалан је осећај победити Про Реко у Риму и освојити титулу првака Европе. Верујем да ће бити још титула", закључио је Митровић.

Титулу првака Европе ватерполистима Партизана честитали су председник Србије Борис Тадић, заменик председника Владе Ивица Дачић и градоначелник Београда Драган Ђилас.