Избор за најчуднији дрес

Након листе најружнијих дресова у избору "Сана", били смо слободни да издвојимо неколико наших фаворита. Интернет портал Радио-телевизије Србије отвара конкурс за најчуднији дрес.

Поред дресова за које се определио "Сан", били смо слободни да издвојимо неколико нама занимљивих модела, који су красили (буквално) европски фудбал 90-их година прошлог века. Интернет портал Радио-телевизије Србије вас позива да постанете спортски репортери. Ваше предлоге за најружнији дрес можете послати на имејл адресу: mailto:sportskireporter@rts.rs

Наравно да многи препознају овај дрес. У време када је Борусија из Дортмунда доминирала немачким првенством, и низала успехе у Европи, осим врхунских играча, попут Матијаса Замера, Андреаса Мелера, и Карл-Хајнца Ридлеа, клуб је био познат и по жарко жутим дресовима.

Дрес за гостујуће утакмице Арсенала са почетка 1990-их, сигурно је био популаран у последњој деценији прошлог века, али сада мами осмехе модних критичара.

Дизајнери Вердеровог дреса за сезону 2007/2008, сигурно се и данас питају шта су покушали да ураде. На боје (зелена и наранџаста) многи су већ навикли, али дизајн, односно шаре дреса делују такорећи збуњујуће.

Још један од, благо речено, фасцинирајућих дресова је и дрес репрезентације Мексика. Осим примарне намене (да се екипе разликују на терену), овај дрес је вероватно имао и секундарну - да плаши противника.

Енглески Хул такође је имао веома популаран дрес. Тиграсте шаре 90-их су свакако биле у моди. Да ли су играчи уживали носећи ове дресове, то не знамо, али су се свакако на терену борили "као тигрови".

Још један немачки клуб може да се похвали изузетном опремом - Шалке. Плави дрес немачке екипе украшен је несхватљивим шарама, које не делују баш прецизно распоређене.