Читај ми!

Реал поново влада

Мурињо поново кобан за Барсу. Кристијано Роналдо сјајним ударцем главом, у 102. минуту, решио Куп краља и донео "краљевском" клубу овај пехар, после паузе од 18 година. Моу напао Барсу и покупио пехар са Местаље.

Сјајан продор Анхела ди Марије и још бољи ударац главом Кристијана Роналда решили су финале Купа краља у Валенсији, после 102 минута одличног фудбала и игре која је показала да је соло вожња Барселоне кроз шпански фудбал завршена. 

Мурињо је на Местаљи показао нову тактику за игру против Барселоне, потпуни различити од оне којом је прошле недеље спасио бод у Примери и прошле сезоне надмудрио Пепа Гвардиолу у двомечу за финале Лиге шампиона.

Реал се овај пут није повукао и чекао на шансу из контранапада, већ је, посебно у првих 45 минута, напао Барселону, што му је донело више од ремија у лигашкој утакмици.

Као што се и очекивало од сјајних тимова гоњених стравичним ривалитетом, првих 45 минута било је испуњено тензијама, а Барселона није успевала да успостави свој ритам игре, док је Реал пропустио неколико прилика, укључујући и стативу Пикеа у 45. минуту.

Гвардиола је, чини се, одржао озбиљно предавање на полувремену па су Каталонци коначно почели да личе на екипу која већ годинама малтретира све супарнике у шпанском фудбалу. Барса је играла нападачки, али је велики дан имао и капитен Реала Икер Касињас.

Ако се првих 90 минута могу описати као драматични, продужеци су били право лудило, које је решено у 102. минуту када је Роналдо главом решио победника финала Купа краља. До краја утакмице Барселона није успела да се поврати.

У последњем минуту сусрета Анхел ди Марија је добио црвени картон.