Читај ми!

Моника 50. рођендан дочекала са Кустом

Италијанска филмска дива Моника Белучи прославила је данас педесети рођендан. Тим поводом, Интернет портал РТС-а вам поклања галерију фотографија у којој ћемо се присетити неких од најбољих издања ове италијанске лепотице.

Моника Белучи је свој педесети рођендан дочекала радно – на сету филма На млијечном путу Емира Кустурице.

На филму је дебитовала 1990. у Животу са синовима.

Већ 1996. заиграла је главну улогу у француском филму Апартман који је наредне године освојио престижну награду БАФТА у номинацији за најбољи филм ван енглеског говорног подручја. Тада је упознала француског глумца Венсана Касела, за ког се удала.

Ове године је филм Чудо, у којем тумачи једну од главних улога, освојио Гран при на Канском фестивалу.

Светску славу стекла је улогом у италијанском филму Малена 2000. године.

Након тога пажњу јавности привлачила је популарним филмовима Матрикс и Страдање Исусово, али и комбинацијом привлачног лица и згодног тела, која јој је обезбедила титулу секс-симбола.

Иако је ушла у шесту деценију живота, италијанска глумица својим заносним облинама и даље мами мушке уздахе, а својим стилом женама задаје домаће задатке.

Каријеру је започела управо у модној индустрији, као модел још у 16. години. Касније је од манекенства зарађивала за школовање.

Ипак, изглед јој никада није био једини адут.

„Лепота је хендикеп ако си глуп, а не ако си интелигентан и знаш је искористити. Осећам се добро и угодно у свом телу, али не због тога што сам лепа. Познајем многе лепе људе и њихови животи су, једноставно, ужасни. Веома су несигурни у себе... Срећна сам што сам вољена и што имам дивну породицу“, похвалила се у једном интервјуу за Би-Би-Си.

Мање је познато да је пуно име ове глумице Моника Ана Марија Белучи. Рођена је у месту Ћита ди Кастело 1964. године.