Читај ми!

МТВ ЕМА: Тејлор обожавају и у Европи

На „циркуској“ церемонији у Франкфурту, у недељу, пред око 7.000 људи, додељене су МТВ Европске музичке награде, а најуспешнија са три титуле била је млада америчка кантри звезда Тејлор Свифт, која је доказала да јој тренутно „равних нема“. Јужнокорејац Сај, очекивано, хит вечери.

Додела МТВ Европских музичких награда (МТВ ЕМА) која је одржана синоћ у дворани "Festhalle" у Франкфурту, окупила је око 7.000 љубитеља доброг звука.

Млада америчка кантауторка Тејлор Свифт освојила је награде за најбољу певачицу, живи наступ и стајлинг, оставивши убедљиво најјачи утисак на публику која ју је поздравила овацијама.

„Невероватно вече, хвала вам пуно. Иначе сам прилично несигурна, тако да сте ми заиста подигли самопоуздање", рекла је Тејлорова.

Ипак, нису све очи биле упрте у извођаче, који су се заиста потрудили да ове посебне вечери својим стилом облачења привуку што већу пажњу.

Свеже разведена манекенка и водитељка Хајди Клум, која је водила церемонију, пресвлачила се „безброј" пута у разне секси аутфите и била једнако атрактивна као већина певачких звезда.

Тема вечери био је циркус, па је сценографија подсећала на циркуску шатру, у којој су се смењивали артисти, кловнови, гутачи ватре и остали.

Једна од звезда вечери био је и Сај, који је извео свој хит Gangnam Style у пратњи више десетина исто обучених плесача.

„Част ми је што сам први јужнокорејски уметник који наступа на МТВ европским наградама. Хвала мојој породици што живи са себичним човеком", нашалио се репер који је, наравно, освојио награду за најбољи спот.

Наступили су и Карли Реј Џепсон, Алиша Киз, "No Doubt", "The Killers", Рита Ора и други.

Певачица са Барбадоса, Ријана, имала је шест номинација, али није освојила ниједну награду!

За најбољу песму проглашена је Call Me Maybe Карли Реј Џепсон, Џастин Бибер је најбољи мушки извођач и поп извођач, најбољи нови бенд је "One Direction", хип хоп извођач – Ники Минаж, а најбољи рокери су "Linkin Park".

Награду за алтернативног уметника освојила је Лана дел Реј, за електронског Дејвид Гета, најбољи "Worldwide" извођач је Хан Генг, а постхумно признање „Светска икона" додељено је Витни Хјустон.