Читај ми!

Шта ли би ставили на српску заставу?

Аустралијску заставу чине пита с месом и сос од парадајза, турску ратлук, италијанску босиљак, шпагете и чери парадајз, грчка je од фета сира и маслинки... Шта ли би у том стилу најбоље репрезентовало Србију?

Нисте гладни? Е, па бићете након што погледате овај занимљиви низ застава.

Креирали су их људи из аустралијске адвертајзинг агенције "WHYBIN\TBWA", помоћу прехрамбених елемената који се обично везују за сваку од тих земаља чија је застава у питању.

Разлог? Промоција Сиднејског фестивала хране, највећег те врсте на најмањем континенту, који је прошле године посетило готово милион људи!

Долазе и шефови кухиња са свих страна света.

Можда им није било тешко да направе широке штрафте, рецимо, италијанске заставе од босиљка, шпагета и парадајза, или америчку и грчку – од земички и виршли, односно, фета сира и маслинки, но, савладавање сложенијих националних обележја било је прави изазов.

Има ту и толико једноставних, а опет савршених решења – јапанска застава од туна сушија.

Признајте, од које вам је највише потекла вода на уста?