Читај ми!

Европљани узвраћају (не)знањем

Интернет портал „Базфид“ објавио је јуче истраживање у којем је од Американаца тражено да упишу имена европских држава на мапу Старог континента. Убрзо су урадили истраживање у којем су улоге замењене. Грађани Велике Британије, као представници Европе, нису нам баш осветлали образ.

Јучерашње истраживање интернет портала Базфид (Buzzfeed), о томе колико просечан Американац познаје географију и распоред држава у Европи, показао је приличне рупе у знању грађана Сједињених Америчких Држава.

Међутим, дошло је време за реванш! Базфид је урадио истраживање у којем су улоге биле замењене. Грађани Велике Британије, као представници Старог континента, замољени су да упишу имена америчких савезних држава на „бланко“ мапу.

Можемо само констатовати да нису осветлали образ Европљанима.

На мапи су освануле „нове“ државе попут Северног Тексаса, Канада је код неких постала савезна држава, а на територији западног дела САД неки су уписивали само „Л.А“ (Лос Анђелес).

Неки испитаници једноставно су уписали тек неколико држава, а три четвртине мапе остављали празно. Други су мислили да ће цртежима мало ублажити незнање.