Читај ми!

Кад се Амери дохвате карте Европе...

Американци нису баш сјајни када је у питању познавање географије европског континента. Портал „Базфид“ спровео је истраживање у којем су грађани САД замољени да на „празној“ карти Европе, само са уцртаним границама, упишу имена држава. Најблаже речено, нису се прославили.

Географија није свакоме јача страна – када питате просечног Американца да позиционира европске државе на карти, свашта може да се види.

Неки мисле да Југославија и даље постоји, неки да је Камчатка на Старом континенту, а неки уопште и не знају које се све државе налазе у централној и источној Европи.

Интернет портал Базфид (Buzzfeed) спровео је истраживање у којем су учесницима подељене карте Европе само са уцртаним границама, а од њих је тражено да упишу имена.

Фотографије попуњених мапа су, најблаже речено, занимљиве!

Већина је тачно знала државе Западне Европе, али што се ишло источније то је знање лагано нестајало. Руку на срце, многи су знали где је Русија, што, ако се има у виду чињеница да се ради о највећој земљи света, и није нека утеха.

Занимљиво је да скоро ниједан учесник није знао тачно да упише где се која земља бившег Совјетског Савеза и екс-Ју налази.