Читај ми!

Најчуднији послови на свету!

Веровали или не, постоје људи који на радном месту из дана у дан миришу нечији пазух, једу храну за псе, проверавају квалитет чипса или тампона, чисте кости старе милионе година, гланцају новчиће, броје рибе...

Ненси Рика Шиф професионални је фотограф. Њену пажњу већ неко време привлаче људи са чудним занимањима, а причу о Ненсиној колекцији фотографија представио је портал британског Гардијана.

Иако би најлогичније било да квалитет хране за псе проверава неки четвороножац, такви дегустатори тешко да би пренели своје утиске детаљно својим надређенима. Зато Патриша Петерсон своје чуло укуса користи да би утврдила да ли je производ пред њом квалитетан.

Можда пси неће приметити да се кекс у облику малене шницле много мрви, али ће то многим власницима сметати, а мора се проверити и да ли је укус задовољавајући.

Колико год то можда звучало чудно, једино прави нос може да утврди да ли је дезодоранс делотворан или не. То добро зна Бети Лионс која већ готово три и по деценије у Синсинатију проверава како миришу нечији пазух, дах, стопала, пелене за бебе.

Професионалним мирисањем далеко чешће се баве жене јер, наводно, прецизније уочавају суптилне разлике.

Џефри Глензер је један од ренџера који су задужени за одржавање америчког националног споменика Маунт Рашмор, који се састоји од глава бивших америчких председника Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Теодора Рузвелта и Абрахама Линколна. Његов посао је да испуњава пукотине на гигантској скулптури. 

Неко мора да извади лоптице за голф из речних и језерских дубина. Џефри Блејм недељно „упеца“ и до 25.000 лоптица са територије Орланда на Флориди.

Каријеру је започела као дизајнер кравата, али Џенифер Фишети сада, као потпредседник сектора за мушки веш компаније „Наутика“, сваког дана посвећено проводи сате правећи ситне измене на гаћама.

Шта би инспектор за чипс могао да ради? Синди Пина тврди много тога - од препржених комада, па све до оних који су залепљени једни за друге и као гомилица прете да униште кесицу.

Правећи пластичне пилиће, Џин Роуз постао је милионер. Продаје их већ 25 година, али и даље не уме да објасни како је могуће да је таква живина људима привлачна.

Више од 30 година Френк Бреистед брише прашину са костију старих 145 милиона година у Музеју националне историје „Смитсонијан“ у Вашингтону. Користи перјану чистилицу и вакуум апарат, али кости никада не додирује.

Са припадницама лепшег пола Данијел Раудабау има много заједничких тема јер зарађује за живот тако што проверава да ли тампони добро упијају, да ли је врпца довољно дуга и да ли је врх правилно заобљен.

Сваких 10 минута, од јуна до октобра, Џули Букер броји рибе! Концентрацију јој не ремете ни бројни туристи.

Прање новца некада не мора да буде противзаконито. Арнолд Батлинер 20 година проводио је пет дана недељно гланцајући новчиће хотела „Сент Френсис“ у Сан Франциску.