Читај ми!

Девојке у млечним хаљинама волим...

Каква идеја, какав календар, какве хаљине! „Млечни пут“, како смо ми назвали ауторско дело Пољака Јарослава Вјечоркевича, има још већу тежину (или боље рећи запремину) ако се зна да је није настао дигиталним путем, већ су бокали и бокали млека сипани на девојке да би се креирале ове сензационалне хаљине.

Одмах да нагласимо: фотографије пред вама нису резултат компјутерских трикова и „маште“ графичких програма, већ руку и апарата дело фотографа Јарослава Вјечоркевича, који се специјализовао за рад са течностима.

Не верујете? Ево шта је урадио овај Пољак са пребивалиштем у Лондону да би добио гламурозне млечне креације у стилу педесетих година прошлог века.

Јарослав и његови асистенти су на сваку од згодних девојака пролили литре и литре млека из бокала, а тренутке одговарајућег сливања или прскања по одређеном делу тела је талентовани фотограф бележио окидајући са брзом експозицијом.

На тај једноставан начин је у просеку настало око 200 фотографија за сваку девојку, које су касније у Фотошопу само преклапане као слојеви (лејери) једна преко друге, све док се није створила илузија да девојке носе једну млечну хаљину.

„Радили смо под одређеним светлом, али са прилично обичним фото-апаратима. Нема магије иза свега тога“, тврди Јарослав.

„Слике чак нису ни 'филоване' на било који начин. У питању је напоран рад, али се исплатило. Желео сам да до краја истерам овај начин рада“, додаје уметник, који је у главном граду Велике Британије отворио студио "AurumLight", специјализован за концептуалну фотографију, календаре у лимитираним серијама и оглашавање.

Начин на који користи необичне технике и ствара невероватне ефекте ће ускоро поделити са свим заинтересованима, на семинарима које планира да држи свуда по свету.