Читај ми!

Сањао да ради на раскрсници?

Врста „гуштер саобраћајац“ откривена је тек пре пар дана у Индонезији. Шалимо се, наравно, овај занимљиви рептил је само увод у најлепше животињске фотографије недеље по избору британског „Телеграфа“. Обавезно их погледајте, јер, верујте нам, отклањају све врсте стреса!

Овај „антистрес“ колаж фотографија за свих страна света приредио је британски дневник Телеграф.

Добро, можда само прва изазове језу код некога, али свакако заслужује да се нађе у избору за протеклу недељу.

Изгледа страшно, а (ваљда) није. Барем овом 13-годишњаку и његовом оцу. Тата Бингже каже да је црни питон у њиховој породици већ 19 година. У кућу је стигао у јајету, а данас има четири метра и око 100 килограма.

Имали су и албино бурманског питона. Био им је кућни љубимац 10 година. Топло време у кинеског граду Гуангдонгу им погодује, кажу власници, па им змије уопште не хибернирају. Још тврде да су ови неотровни гмизавци изузетно мирни и никада не нападају човека.

Каква поза за једног гуштера (изнад, слика лево). Или је „замишљао“ да игра или да је саобраћајац! Углавном, усликан је у парку у Сурабаји, у Индонезији.

Међутим, брзо се завршила његова плесна тачка, а онда се још брже овај шарени малиша вратио својим редовним активностима – ловљењу инсеката по жбуњу.

Што се тиче фотографије са огромном немачком догом, настала је током протеста против злостављања животиња у Сан Хозеу, у Костарики. Њена власница и хиљаде других учесника тражили су од тамошњег парламента да усвоји закон који би подразумевао оштре казне за починитеље таквих дела.

Волођа, млади поларни медвед, у берлински зоо-врт стигао је пре две године из московског у којем је рођен. Још увек има времена да се игра док га не снађу „озбиљнији задаци“ – планирано му је парење са женком Тоњом.

Рикина и Рики су орангутани сирочићи који се сјајно слажу у рехабилитационом центру у кишној шуми на Борнеу.

Ни мали валаби по имену И-Ти није имао среће са мајком – одбила га је пре три недеље, па га сад привaтни узгајивач кенгура из Клингенбаха у Немачкој храни на флашицу у импровизованој мајчиној „торби“.

А сад пређите на галерију и уживајте у остатку.