Читај ми!

Распродаја или немири?!

Колико само свет може бити опасан... Нарочито када су ствари које желимо целе године на „озбиљном“ попусту! Будући да се криза не предаје, и овај „црни петак“ у Америци могао би да изгледа као да су избили немири.

Четврти четвртак у новембру, ове године 22. дан у месецу, Американци чекају с нестрпљењем како би уживали у дружењу са најближима, али и у традиционалној трпези Дана захвалности – пуњеној ћурки, пити од бундеве, умаку од бруснице...  

После славља следи посластица којој се многи радују, можда, и више него празновању – такозвани црни петак, то јест први дан велике божићне распродаје.

Током тог дана попусти у радњама су невероватни, неретко 70, па и више одсто. Роба која у редовној продаји кошта око 200 може се купити за четрдесетак долара!

Иако припаднице лепшег пола обожавају куповину, овакве прилике не пропуштају ни момци.

За слике настале претходних година (у галерији доле) често не може да се каже да ли су снимљене у уличним нередима или током велике распродаје после Дана захвалности.

Будући да се криза не предаје, и овај „црни петак" (23. новембар) у Америци могао би да изгледа као да се мирни протест отео контроли.