Читај ми!

Кућа са правим духовима?

Судећи по фотографијама које хвата камера скривена у најстаријој активној „кући духова“ у Северној Америци, у њој су изгледа запослени прави духови!

"Nightmares Fear Factory" назив је познате, или боље рећи, страховите атракције у Нијагара Фолсу, у Канади.

То је, иначе, најстарија кућа духова или кућа страве, како се то некада код нас звало на вашарима, која континуирано ради у Северној Америци.

А познати су и по томе што фотографије својих на смрт преплашених посетилаца каче у „Фликер" галерију.

Кућа је, наводно, изграђена на темељима старе фабрике мртвачких сандука. Власник фабрике Абрахам Мортимер је погинуо тако што је гомила наслаганих сандука пала на њега.

Количина страха међу посетиоцима у тој кући је толика да су морали да уведу и спасоносну реч – "nightmares" (ноћне море). Ако сте превише уплашени гост куће и то викнете, запослени вас одмах изведу напоље.

У последњих 30 година преко 500.000 људи је прошло кроз "Nightmares Fear Factory" и многи су били принуђени да искористе ову опцију – њихова имена су додата јавној листи осрамоћених, званој "Chicken List" (Листа кукавица).

Чак 150.000 посетилаца је морало да изађе на помоћна „врата блама".

Тура траје око 15 минута и одвија се у потпуном мраку. Само се на поду, зидовима и плафону виде мала црвена светла која „храбри" прате на „стази духова".

Можда не звучи фер, али реакције престрављених посетилаца се снимају и емитују директно у предворју, сви да их виде!

За разлику од стандардних кућа страве, "Nightmares Fear Factory" се не ослања искључиво на призоре са пуно крви и касапљења да би изазвала страх. Код њих то чине глумци у застрашујућим костимима искачући из мрака ка посетиоцима, вриштећи на њих, говорећи језивим гласовима, итд.

Познато је и да знају и да шчепају људе, гурају их и вуку не би ли изазвали реакцију.

Ту су и звучни ефекти, попут режања, језиве музике и гласова, урлика и још много тога. 

Главне форе туре су дрмусави покретни мост, клаустрофобични тунел кроз који посетиоци морају да пузе и место где се посетиоцима чини да зидови падају на њих.

Али, најупечатљивије место је део куће који је у тоталном мраку (најчешће се људи ту држе једни за друге). Изненада ће се пред вама (који сте до тада већ „остали без пола живота") појавити знак који вас подсећа да ћете умрети!

Управо на том месту су настале све ове фотографије. Њима, као што видите, уопште није било лако, али смо зато ми падали од смеха правећи галерију (испод текста). Уживајте!