Читај ми!

Реаговања опозиције на најаву да ће локални избори планирани за јул и август бити кад и београдски

Након што је председница Скупштине Ана Брнабић најавила да ће локални избори планирани за јул и август бити кад и београдски – 2. јуна, реаговала је опозиција. Из Србије против насиља кажу да ће коначна одлука о учешћу на изборима бити донета у консултацијама са колегама из опозиције. Еколошки устанак је позвао све чланице коалиције СПН да, шта год да буде одлука у вези са изласком на те изборе, та одлука буде заједничка.

Шеф Посланичког клуба Зелено-левог фронта Радомир Лазовић рекао је за Фонет да је председница Скупштине Србије Ана Брнабић била приморана на уступак опозицији и предлог да сви локални избори буду 2. јуна, али наводи да ће коначна одлука о учешћу на изборима бити донета у консултацијама са колегама из опозиције.

Мислим да је ово значајан успех опозиције која је натерала Српску напредну странку да устукне, рекао је Лазовић.

“Јасно је да су грађани у Београду и другим општинама спремни за промене и ако се одлучимо на излазак на изборе, то ће бити тешка борба, јер је мало времена, а услови су и даље тешки“, указао је Лазовић.

Председник странке Србија центар Здравко Понош изјавио је да не мисли да је добра понуда да сви локални избори буду 2. јуна, заједно са београдским, али и да то не значи да је не треба разматрати.

Понош је за Н1 рекао да ће колеге из коалиције Србија против насиља данас разговарати о овом новом моменту и одговорити на понуду, као коалиција.

Ана Брнабић је нешто раније рекла да је предлог да сви локални избори буду 2. јуна, да се у суботу одржи седница Скупштине Србије о измени закона о локалним изборима, а у недељу распишу избори.

Огласио се и Еколошки устанак који је позвао све чланице коалиције Србија против насиља да, шта год буде одлука у вези са изласком на те изборе, та одлука буде заједничка.

"Једини циљ Александра Вучића јесте разбијање коалиције Србија против насиља, зато апелујемо на све чланице коалиције СПН да имамо на уму да нам је на децембарским изборима 2023. године скоро милион грађана Србије дало поверење управо због јединства“, саопштио је Еколошки устанак.

Група грађана 1 од 5 милиона – Београдски фронт саопштила је да не одобрава спајање избора. “Ми у игроказу Александра Шапића и Драган Ђиласа нећемо да учествујемо, и зато захтевамо да се избори за одборнике у Скупштини града Београда и локални избор раздвоје“, наводи ова група грађана.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво