Читај ми!

Центар за социјални рад враћа децу Ани Михаљици

Троје малолетне деце биће враћено мајци Ани Михаљици, уз меру корективног надзора у трајању од три месеца, саопштио је Центар за социјални рад из Новог Сада.

Након што су стручни радници установили да је мајка обезбедила адекватне стамбене услове који гарантују безбедност и основну негу деце, донета је одлука да мајка преузме непосредну бригу о деци уз одређивање мере корективног надзора над вршењем родитељског права у трајању од три месеца, наводи се у саопштењу.

Из Центра за социјални рад додају и да ће пратити породицу према Плану реализације мере корективног надзора и да ће о резултатима, известити суд пред којим је покренут поступак у којем је мајка Ана Михаљица лишена родитељског права.

Подсетимо, троје деце од три, шест и 10 година смештено је у Сигурну дечју кућу од половине новембра прошле године, због, како наводе у Центру за социјални рад, занемаривања и потенцијалног насиља у породици.

Организовано је неколико протеста испред Центра за социјални рад и Суда, а на једном од њих окупљени су провалили капију Центра за социјални рад.

Центар за социјални рад саопштава да је на протестима, и на друштвеним мрежама, адвокат мајке Милан Босика у више наврата износио полуинформације и неистине о поступцима који се воде, доводећи у заблуду јавност, као и да је уносео панику у јавности изјављујући да држава Србија "продаје" децу у иностранству.

"Милан Босика, као адвокат, носи посебну професионалну одговорност, јер доводи у заблуду јавност у погледу јасних уставних и законских овлашћења која држава има у погледу заштите деце од занемаривања. Својим деловањем путем друштвених мрежа, адвокат Милан Босика озбиљно угрожава безбедност стручних радника, који су учествовали у вођењу поступка привремене старатељске заштите малолетне деце, износећи информације о породичним приликама запослених", наводи се у саопштењу.

Додају да је против њега поднета дисциплинска пријава адвокатској комори због кршења Kодекса етике адвоката, јер је износио осетљиве податке о странци и малолетној деци, као и кривичне пријаве за извршење кривичног дела изазивање панике и нереда, угрожавање безбедности, увреде, те онемогућавање службеног лица у обављању службене дужности.

Због извештавања са скупова подршке Ани Михаљици нападнуто је неколико новинара, а неки су добијали и претње смрћу.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара