Читај ми!

Родитељи пријавили да је ћерка трпела насиље у школи код Малог Црнића, предузете мере

Родитељи једанаестогодишње девојчице из околине Малог Црнића тврде да је трпела физичко насиље од својих вршњака од почетка школске године, што је кулминирало крајем марта.

Према саопштењу школе, по сазнању о инциденту предузели су све кораке предвиђене правилником, обавестили су све актере и надлежне институције. Полиција је вршила истрагу по овој пријави.

Спроведен је васпитно-дисциплински поступак против ученика који су учествовали у догађају, изречене су васпитно-дисциплинске мере ученицима за које је утврђена одговорност због учињене повреде забране и теже повреде обавеза ученика, појачан је васпитни рад са њима и одређене мере друштвено-корисног и хуманитарног рада.

За ученицу која је претрпела насиље сачињен је план заштите и утврђене су мере подршке.

Покренути су и дисциплински поступци ради утврђивања одговорности запослених.

Заштитник грађан покренуо поступак оцене рада школе

Заштитник грађана jе данас по сопственој иницијативи, а на основу медијских навода, покренуо испитни поступак оцене законитости и правилности рада ОШ "Ђура Јакшић" у Топоници, код Малог Црнића, због директног угрожавања здравља и безбедности једанаестогодишње девојчице која већ више месеци трпи насиље вршњака, такође ученика те школе.

Заштитник грађана је истовремено покренуо испитни поступак оцене законитости и правилности рада Центра за социјални рад Мало Црњиће, Министарства просвете, као и Министарства унутрашњих послова тражећи да се у року од 15 дана инстутуцији Заштитника грађана доставе извештаји о активностима предузетим у овом случају.

"Сведоци смо да су случајеви попут овог учестали, али је број сигурно већи него што то показује статистика и вести које пратимо сада већ на дневном нивоу. Све иде у прилог томе да је ситуација алармантна и да ствари не смемо више препуштати случају. Због тога ћу затражити од ресорних министарстава да извше допуне и измене постојеће регулативе и ускладе их са реалним стањем ствари, како би се насиље међу децом предупредило“, рекао је заштитник грађана Зоран Пашалић.

Према наводима медија, родитељи су се поводом вршњачког насиља обраћали школи. Исти извори указују и на то да је током лекарског прегледа девојчице која је трпела вршњачко насиље утврђено 28 повреда на њеном телу.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара