Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Putin: Nećemo dozvoliti da Ukrajina nabavi nuklearno oružje; Zelenski: Poziv u NATO jedini način da se zaustavi rat

Rat u Ukrajini – 968. dan. Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 80 od 135 ruskih dronova lansiranih preko noći, saopštila je ukrajinska vojska. Navode da je deo dronova pao usled korišćenja metoda elektronskog ratovanja. U Sumskoj oblasti se tokom noći čula 21 eksplozija, navodi regionalni ukrajinski zvaničnik. Rusija će testirati spremnost nuklearne raketne jedinice, pišu RIA Novosti pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane.

Путин: Нећемо дозволити да Украјина набави нуклеарно оружје; Зеленски: Позив у НАТО једини начин да се заустави рат Путин: Нећемо дозволити да Украјина набави нуклеарно оружје; Зеленски: Позив у НАТО једини начин да се заустави рат

Ruske snage napale su juče dronovima energetsku infrastrukturu Nikolajevske oblasti, zbog čega je to područje ostalo bez struje, saopštile su tamošnje vlasti.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je uništeno 13 ukrajinskih dronova iznad tri ruska regiona.

U kasnijoj objavi, dodaju i da su ruske trupe zauzele selo Maksimilijanovku u Donjeckoj oblasti.

U Briselu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predstavio je liderima EU svoj "Plan pobede" i poručio da, ukoliko se on bude sledio, rat može da bude okončan sledeće godine.

Zelenski tvrdi i da Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže na strani Rusije, što, kako je upozorio, predstavlja prvi korak ka svetskom ratu.

Kremlj smatra da bi plan Zelenskog mogao da dovede do dalje eskalacije uz rizik od direktnog sukoba između Rusije i NATO-a.

SAD su obezbedile novi paket hitne dodatne vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 425 miliona dolara, saopštio je Stejt department. Novi paket vojne tehnike i municije uputila je i Nemačka.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи