Читај ми!

Osnovci sa KiM na ekskurziji u Pomoravlju – prilika da bezbrižno putuju i zaborave situaciju u kojoj žive

Četrdeset petoro osnovaca sa severa Kosova i Metohije borave ovih dana u Pomoravskom regionu, gde sa nastavnicima obilaze manastire, prirodne lepote i zabavne parkove. Besplatnu ekskurziju omogućili su donatori i Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica".

Osmesi na licima osnovaca iz Leposavića i okoline govore sve – upoznaju Centralnu Srbiju, druže se i obilaze mesta na kojima do sada nisu bili.

Manastiri Ravanica i Manasija, Resavska pećina, vodopad Lisine, jagodinski-akva park – samo su deo programa tog zanimljivog putovanja.

Učenik iz Sočanice Novak Marković kaže da je oduševljen mestima na kojima je prvi put, a učenica iz Leposavića Nikolija Bojović navodi da mnoga deca nemaju priliku da vide te manastare.

Za besplatne ekskurzije izabrani su odlični učenici, deca iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica.

"Veoma su važne u ovom trenutku i okolnosti u kojima živimo. Učenici mogu nakratko da zaborave celu situaciju u kojoj žive, da bezbrižno putuju i obiđu nove nepoznate predele", ističe nastavnica Svetlana Janićijević.

Ovo je jedna od pet besplatnih ekskurzija koje su tokom leta organizovane u opštini Leposavić zaslugom tamošnjih humanitaraca.

"Odrastaju u vrlo teškim uslovima, ali su zaista srećni i druželjubivi. Svaki trenutak im je ispunjen i srećni su kad imaju priliku da budu gosti kod divnih ljudi", poručuje organizator ekskurzije Miodrag Radovanović.

Deca su tokom ekskurzije bila u prilici da uče, ali i da se zabave, a kažu da je najbolji provod bio u jagodinskom akva-parku.

петак, 13. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи