Мисија Андрее Жуљевић из Сомбора за спас напуштених животиња

Двадесетогодишња Андреа Жуљевић из Сомбора брине о напуштеним животињама и тренутно прикупља новац како би основала свој азил. Циљ јој је да спасе што више повређених животиња.

Андреа Жуљевић је одувек гајила љубав према животињама. Када је полажући пријемни испит примила позив да је псу на улици хитно потребна помоћ јер га је ударио аутомобил, схватила је да не жели да студира већ да спашава животиње.

"Почела сам пре 3 године кад су ми јавили да у шанцу у улици поред моје има три штенета и замолили су ме да одем да их сликам и да поставим у групу Њушкице града Сомбора. Кад сам отишла по та 3 штенета одлучила сам да их доведем кући. Ја сам њих удомила за тих недељу дана и убрзо сам видела објаву још 7 штенаца који су били у околини Сомбора и некако сам замолила маму да примимо и њих“, наводи Андреа Жуљевић, из Сомбора. Додаје да је тада почела да скупља и удомљава псе.

У почетку је сакупљала само штенце, а касније и одрасле псе који су лошег здравственог стања. Успела је да удоми пса чак у Француску. Каже да је данас јако тешко удомити пса:

"Тешко је наћи нове људе који хоће да удоме пса и азили су препуни. Препуни смо сви који спашавамо псе и некако не иду та удомљења колико су ишла раније".

Осим паса и мачака, спасила је неколико коза и коња из кланица. Они су у доста тешком стању, али када се опораве биће спремни за удомљење.

"Један коњ се много плашио свакога зато што су га тукли вероватно пуно, кобила је у доста лошем стању, она стално пада и има пуно тумора и не знам да ли ће се извући, а ждребе ми је још увек мало да бих га удомљавала“, рекла је Андреа.

Тренутно на свом поседу брине о 27 паса и четири мачке. Осим у Сомбору, брине и о десетак паса на улици у оближњем селу. Није добила дозволу да отвори Прихватилиште јер се налази у центру града. Да би то остварила мора да измести животиње на периферију до 1. априла.

"Мене је друго удружење из Новог сада пријавило и после те пријаве је изашла ветеринарска инспекција која је утврдила да су пси у јако добром стању и да ја водим супер евиденцију, међутим ја нисам имала пријављено прихватилиште и када сам хтела да пријавим као прхватилиште одговор ми је стигао да не могу због локације", истиче Андреа.

Андреи је сада потребан новац како би преместила животиње и регистровала своје прихватилиште. Иако је део новца сакупљен, борба и даље траје. Сви који желе да помогну могу то да ураде преко фејсбук и инстаграм странице Андрее Жуљевић.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво