Читај ми!

Суђење оптуженом за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони почиње 23. маја

У Вишем суду у Смедереву за 23. мај заказано је припремно рочиште пред почетак суђења Урошу Блажићу, оптуженом за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони, потврђено је РТС-у.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, Урош Блажић и његов отац Р. Б., који је такође обухваћен оптужницом, кратко ће се изјаснити о кривици, док ће тужилац прочитати оптужницу, а одбрана изнети уводна излагања и доказне предлоге.

Његовом оцу Р. Б. судиће се за кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.

Урошу Блажићу стављено је на терет да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља, убио 9 људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Блажића. Оптужницом су обухваћени и његов отац, ујак и брат од ујака из Крагујевца. Тужилаштво је предлажило максималну казну од по 20 година затвора за Уроша Блажића и његовог оца Р. Б.

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу.

У својој одбрани пред тужиоцем, Блажић није показао нимало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмеха житеља места у којима је починио злочин.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара