Читај ми!

Боксерка Сара Ћирковић златна на Европском првенству у Београду

Српска боксерка Сара Ћирковић освојила је титулу шампиона Европе, пошто је у финалу шампионата у Београду, у категорији до 54 кг, убедљиво савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.

Боксерка Сара Ћирковић златна на Европском првенству у Београду Боксерка Сара Ћирковић златна на Европском првенству у Београду

Ношена подршком са трибина хале "Александар Николић" млада представница Србије на Олимпијским играма у Паризу освојила је прво сениорско злато, након што је освајала титуле првака Европе и света у омладинској конкуренцији.

Ћирковић је освојила прво злато за Србију на шампионату у Београду. Претходно је Кристина Нађ Варга, у категорији до 48 кг, поражена у финалу од Рускиње Јулије Чунгалакове и освојила је сребро.

"Пресрећна сам и препоносна"

После меча Сара Ћирковић је изразила посебно задовољство освајањем најсјајније медаље на свом првом Европском првенству.

"Пресрећна сам и препоносна јер сам на свом првом сениорском Европском првенству и то на домаћем терену освојила злато", рекла је српска боксерка.

Ћирковићева је истакла да је меч био изузетно напоран и похвалила супарницу из Румуније.

"Меч је био јако добар, задовољна сам, добра противница, добар темпо. Очекивала сам тежак меч", рекла је Ћирковићева и захвалила навијачима на подршци, посебно онима који су допутовали из Братунца, Малог Зворника и Зворника.

Сара Ћирковић ће представљати Србију на Олимпијским играма у Паризу, где такође очекује одличан резултат.

"Могу да обећам да ћу се добро спремити, тако да очекујте медаљу", поручила је Ћирковићева.

Још две српске репрезентативке су освојиле златна одличја. Наталија Шадрина је савладала Рускињу Нуне Асатријан, у категорији до 60 кг, а Кристина Калухова је у категорији до 63 кг била боља против Елене Бабичеве из Русије.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара