Читај ми!

Влада Републике Србије наградила боксерске шампионе и њихове тренере за  европско првенство

Историја је исписана, племенита вештина у Србији отворила је ново поглавље. Боксерке и боксери репрезентације Србије су на Првенству Европе за сениорке и сениоре одржаном у Београду од 18. до 28. априла 2024. у хали “Александар Николић" освојили укупно 20 медаља и тиме поставили темље за нову и лепшу будућност.

Европа и свет од сада са великим респектом улазиће у ринг и дуеле са нашим протагонистима бокса. Рекордан број медаља српских репрезентативаца на шампионату Старог континента награђен је новчаним наградама од Владе Републике Србије у износу од 20.000 евра за златну, 15.000 за сребрну и 10.000 евра за бронзану медаљу.

Женска бокс селекција Србије на Првенству Европе за сениорке и сениоре 2024. освојила је 11 медаља, од тога три злата (Сара Ћирковић 54кг, Наталија Шадрина 60кг, Кристина Кулухова 63кг), једно сребро Кристина Нађ Варга 48кг и седам бронзи (Нина Радовановић 50кг, Драгана Јовановић 52кг, Анђела Бранковић 57кг, Милена Матовић 66кг, Николина Гајић 75кг, Елма Хајровић 81кг, Сара Миљковић +81кг)

Мушки бокс тим Србије на ЕП у Београду освојио је девет медаља, од тога једну златну Јован Николић 71кг, два сребра Раско Симић 80кг и Душан Велетић +92кг и шест бронзи: Раде Јоксимовић 48кг, Омер Аметовић 51кг, Вахид Абасов 67кг, Алмир Мемић 75кг, Вељко Ражнатовић 86кг, Садам Магомедов 92кг.

Награђени су и сви тренери, а сваки тренер је добио исти износ као и боксер или боксерка за освојену медаљу.

"Огромно хвала нашем председнику и пријатељу Вучићу за сву подршку коју нам је пружао свих ових година и веровао у бокс када нико није, а посебно му хвала за награде боксерима и тренерима које смо добили у рекордном року. У зноју и крви стигли су боксери и боксерке до медаља којима се поноси Србија, сада су награђени и тиме су добили додатну мотивацију да наставе путем којим су кренули.”

”Пред нама су нови такмичарски изазови, лествица је подигнута високо и од сада ће се на свако такмичење гледати другим очима, очекивања и амбиције ће бити на максимуму, али ни рад који је и до сада био велики и квалитетан неће изостати."

"Велика захвалност припада и министру Гајићу и Минстарству спорта, председнику Олимпијског комитета Србије Божидару Маљковићу и градоначелнику Београда Александру Шапићу, као и свим људима који су дали свој допринос да се срспки бокс сада у свету вреднује високим оценама."

"Званично смо друга нација Европе по успеху и идемо даље, на реду су Олимпијске игре у Паризу, али и шампионати Европе за млађе категорије, првенства света, идемо даље у освајање и по нове радости", рекао је селектор Милан Пиперски.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара