Читај ми!

Швајцарски скијаш Одермат освојио Мали кристални глобус, oтказан спуст у Залбаху

Швајцарски скијаш Марко Одермат освојио је Мали кристални глобус Светског купа у спусту, пошто је због лоших временских услова отказана данашња трка у Залбаху, преноси АП. Одермату је припала прва позиција у генералном пласману спуста са 552 бода, док је друго место освојио Француз Сипријен Саразин са 510.

Почетак последњег спуста сезоне у Залбаху неколико пута је одлаган због јаког ветра, али су организатори на крају одлучили да из безбедносних разлога откажу трку.

"Нажалост, због тренутне временске ситуације са ветром и снегом који утичу на безбедност скијаша на стази, данашњи мушки спуст у Залбаху је отказан", саопштила је Међународна скијашка федерација (ФИС) на друштвеној мрежи Икс (X).

Швајцарски скијаш је ове сезоне најбољи у три скијашке дисциплине и освојио чак четири трофеја. Уз данашњи трофеј освојио је Мали кристални глобус у велеслалому са 900 бодова, као и у супервелеслалому са 495.

Одермат је тријумфовао и у генералном пласману Светског купа са 1.947 бодова, а освојио је свој трећи узастопни Велики кристални глобус.

"Веома је чудно освојити Мали кристални глобус после тешке борбе са Сипријеном. Обојица смо били спремни за било коју одлуку. Нису могли да нам гарантују сигурност на стази и трка је отказана. Мислим да су организатори донели добру одлуку, сматрам да је то за спорт била фер одлука", рекао је Одермат за званични сајт ФИС-а.

Мали кристални глобус у слалому освојио је Аустријанац Мануел Фелер са 715 бодова.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво