Читај ми!

Три финала за мушку бокс селекцију Србије на Европском првенству у Београду

У другој сесији битке за пролаз међу два најбоља на шампионату Европе за сениорке и сениоре 2024. водило је девет репрезентативаца Србије, превдођени селектором Миланом Пиперским и тренеом Луис Фромета Матосом. Издејствована су три финала.

На самом старту два пораза, у категорији до 48кг Раде Јоксимовић изгубио је од Јермена Баргхама Харуфјуњана док је у категорији до 51кг Омер Аметовић поражен од Турчина Самета Гумуша.

Злато освојено пре две године у Истанбулу неће бранити у финалу српски репрезентативац Вахид Абасов у категорији до 67кг. Представник Србије на Олимпијским играма у Паризу Абасов поражен је у полуфиналу шампионата Европе у хали "Александар Николић" од Грузијца Лаше Гурулија.

Прво финале Србији у мушкој конкуренцији изборио је наш млади ас у категорији до 71кг Јован Николић победивши Молдавца Васиље Чеботарија.

Демонстрацију чистих удараца, прави школски бокс и максималну мотивисаност, пулс шампиона од самог почетка до краја меча презентовао је Николић. Пре две године Николић је освојивши трофеј Београдског победника једног од најстаријих турнира у Европи са само 20 година показао да се ради о вансеријском таленту, храбром и јединственом младићу.

За злато Николић ће се борити против Грузијца Ескерхана Мадиева.

"Мислио сам да ће бити доста теже, од противника сам већ једном изгубио 2021. године, па је ово био и неки реванш за то. Да ли ће бити лакше у финалу или не, нисам сигуран. Али могу да гарантујем да сам спреман на све у потпуности", рекао је Николић. 

У категорији до 75кг Алмир Мемић изгубио је од Руса Џамбулата Бижамова.

Друго финале Србији код мушкараца је након рововске борбе у рингу А донео у катеогорији до 80кг млади Растко Симић савладавши Руса Савели Садомеа. Од само почетка судара ова два млада шампиона племените вештине видело се да ће нијансе одлучити и да ће борба до краја бити изједначена, да ће бити око за око зуб за зуб. На крају тријумф Растка за велико славље Србије и шанса за злато за које ће се борити против Хрвата Габријела Веочића.

"Сувишно је коментарисати овај успех и прелепу атмосферу у хали,све је било прелепо. Хвала свима што су ме подржавали. И ако сам на почетку имао повреду леве руке, успео сам некако да регулишем све. Сувишно је било одбројавање које ми је судија дао јер сам се оклизнуо. Имали смо добару тактику и успео сам да победим. Мислим да ће меч са Веочићем бити јако занимљив", истакао је Симић.

Храбри, мотивисани и до краја борбени Вељко Ражнатовић у категорији 86кг достојанствено боривши се свом снагом до последњег гонга опростио се од даљег дела такмичења у сусрету са Русом Шарабутдином Атаевим који се пласирао у финале.

"Атаев има доста мечева иза себе, хтео сам да победим, али било ми је најважније да не обрукам себе и своју земљу. То сам показао и нокдауном који судија није рачунао као што сте и видели. Он је велики шампион и ја ником нисам лак залогај, што је и он сам то мени рекао. Видимо се поново кроз конопце, гледаћете ме опет да наставимо победнички низ", рекао је Вељко Ражнатовић.

Чврсту борбу показао је и српски репрезентативац у категорији до 92кг Садам Магомедов који је изгубио од Руса Муслима Гаџхимагомедова.

Треће финале Србији на шампионату Старог континента у хали "Александар Николић" у Београду извојевао је наш супертешкаш +92 кг Душан Велетић против Хрвата Луке Пратљачића. У сјајној партији оба боксера, који се сјајно познају и који су велики пријатељи бриљирао је српски ас Велетић и отпловио у финале где га чека судар са Шпанцем Ајуб Гадфа Дриси Ел Аисауи.

"Хвала свима што су навијали за мене, био је доста густ меч, али имао сам веома добру тактику. Ово је био и добар тест пред квалификације за Олимпијске игре. Позивам све да дођу у још већем броју у недељу да ме бодре у финалу", закључио је Велетић.

Финални мечеви на распореду су у суботу и недељу, оба дана са почетком од 17:00 часова. Суборта 27. април резервисана је за женска финала, недеља 28. април резервисана је за мушка финала Првенства Европе у боксу за сениорке и сениоре 2024. у Београду.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара