Стопама шампиона - Роксанда Атанасова одржала карате тренинг деци из српске заједнице у Чикагу

Каратисткиња и мастер тренер у карате спорту Роксанда Атанасова дошла је из Аранђеловца у Чикаго да одржи неколико семинара америчкој публици, а боравак у САД је искористила да проведе време са малишанима из српске заједнице.

Роксанда Атанасова је поручила дечици у Чикагу да је све могуће. Говорила је о великом успеху који је постигла као вишегодишњи тренер Јоване Прековић, европске и светске шампионке и освајачице златне медаље на Олимпијским играма у Токију.

Гледали су видео-снимак дочека Јоване Прековић у Аранђеловцу и певали химну Србије.

"Одржаћемо један леп заједнички тренинг свим нашим клинцима који тренирају у карате клубу при нашој цркви. Заиста сам узбуђена и срећна због тога. Мислим да ће деца уживати, имаћемо прилику да после тренинга одгледамо једно предавање на тему стварања шампионског менталитета код спортиста и проћи ћемо пут који смо Јована и ја прошле од почетка до краја", рекла је Атанасова за РТС пре тренинга.

Некадашњи јуниорски првак Србије и освајач великог броја медаља, рођени Чачанин Урош Каличанин редовно малишанима у Чикагу држи часове каратеа, уз помоћ стоматолога докторке Љиљане Свјетлице, која после рада у ординацији обуче карате униформу.

"Можда и нисмо у овом моменту свесни ко нам држи тренинг, али једног дана када порастемо и погледамо фотографије, све ће нам бити јасно. Неко ко је исписао историју карате спорта. ко и даље то ради и ко ће наставити да прави шампионе", објаснио је Каличанин малишанима у Чикагу.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара