Читај ми!

Ферстапен: Драго ми је због Ланда Нориса, дуго је чекао ову победу

Актуелни светски шампион у Формули један возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен рекао да је Ландо Норис из Мекларена заслужено победио на Великој награди Мајамија, преносе британски медији.

Норис је синоћ на Великој награди Мајамија остварио прву победу у шампионату Ф1.

"Веома ми је драго због Ланда. Дуго је чекао ову победу, неће бити последња. Дефинитивно је заслужио тријумф. Мекларен је дошао са унапређеним болидом. Изгледа као да је успело, зар не?", рекао је Ферстапен, који је освојио друго место у Мајамију.

Он је истакао да његов тим чека велики посао у наставку сезоне.

"Ово није био наш најјачи викенд у погледу темпа, али анализираћемо све и покушаћемо да изађемо јачи из овога. Некада победите, а некада изгубите. Сви смо на то навикли у свету тркања, зар не? Било је мало проблематично за мене. Било је невероватно тешко, али ако је лош дан друго место, прихватам то", додао је Ферстапен.

Треће место на ВН Мајамија освојио је возач Ферарија Шарл Леклер.

"Дали смо све од себе, али тренутак када је безбедносно возило изашло на стазу за нас није био сјајан, јер смо били на најстаријим гумама. Међутим, успели смо да се снађемо прилично добро. Треће место је било најбоље што смо могли, задовољни смо", рекао је Леклер.

Ферстапен је први у генералном пласману возача са 136 бодова, док је други његов тимски колега Серхио Перес са 101. Леклер је на трећој позицији са 98 бодова, док је Нандо четврти са 83, колико има и петопласирани Карлос Саинц из Ферарија.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 19. маја на стази у Имоли за Велику награду Емилија Ромање.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара