Читај ми!

Федерер као да није паузирао 14 месеци

Швајцарски тенисер Роџер Федерер вратио се после паузе од 14 месеци због повреде колена и победио у свом првом мечу на АТП туру. Федерер је заиграо на турниру у Дохи, где је у другој рунди, након велике борбе и изузетно квалитетног окршаја, елиминисао Данијела Еванса резултатом 7:6 (10-8), 3:6, 7:5.

Један од најбољих играча свих времена паузирао је од прошлог јануара због операције десног колена и заиграо је после 405 дана.

Дуел који је очекивао читав тениски свет, што потврђује и присуство Доминика Тима, Васека Поспишила и још неких учесника на трибинама, Федерер је започео на фантастичан начин, али му је Еванс одлично парирао.

Швајцарац као да није паузирао, играо је брзо, разноврсно и агресивно, уз чињеницу да га је сервис слушао као у најбољим данима. Погодио је 17 од 19 првих сервиса и без проблема освајао гемове, па се одлучујући тренутак за први сет догодио у деветом гему.

Британац је успео да чита сервисе ривала и бекхенд паралелом дошао до брејк лопте, коју је Роџер неутралисао винером из форхенда. Извукао се и нешто касније се отишло у тај-брејк.

Додатни гем је боље започео, потом је Данијел преокренуо и имао мини-брејк вишка, али је уследио још један преокрет. Федерер је био концентрисанији и, када је пасинг-шот из бекхенда прошао по дијагонали, на семафору је писало 1-0 у сетовима.

Међутим, када добар налет није успео да претвори у предност у другом сету и када је пропустио брејк прилику, ситуација на терену је почела помало да се мења.

Освајач 20 гренд слем титула је почео више да греши, проценат сервиса је полако падао и Еванс је направио брејк у четвртом гему. Два пута је Швајцарац одиграо рамом и практично поклонио гем противнику, који је поклон прихватио, сачувао и дошао до изједначења у сетовима.

У тим тренуцима је 28. играч на АТП ранг-листи био бољи на терену, имао прилику да преломи дуел у своју корист, али га је Федерер омео маестралним дроп-шотом.

После два сата и 14 минута се изборио за прву меч лопту, није је реализовао, али је код друге закуцао бекхенд по паралели за велико славље.

У новим патикама, пошто је потпуно завршио сарадњу са "Најкијем", обезбедио је дуел са Николозом Басилашвилијем, који је лако победио Малека Жазирија са два пута по 6:2.

Турнир у Дохи игра се за наградни фонд од 787.930 долара, а титулу брани Андреј Рубљов.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво