Читај ми!

Не пратите срце већ нос када бирате европски град – Атина је најмириснији град у Европи

Британска компанија HAIPP објавила је листу десет најмириснијих градова у Европи. На првом месту је Атина у Грчкој.

Не пратите срце већ нос када бирате европски град – Атина је најмириснији град у Европи Не пратите срце већ нос када бирате европски град – Атина је најмириснији град у Европи

Често коментаришемо да неки градови „смрде”, због смећа које није однесено, подземне канализације... Али постоје и светске метрополе које имају пријатан мирис. Једна од њих је Атина.

Истраживање је обухватило 30 градова света са параметрима као што су чистоћа, цвеће, пекаре, парфимерије и тако су дошли до „оцене” како мирише неки град.

Најмириснији град у Европи је Атина

Ужурбаност и гужва на уличним пијацама, мирис свежих производа, зачинског биља и грчких деликатеса који се шири ваздухом. Атина је празник за чула, са оценом 8,3 од 10 на мирисометру. Од сирасте тиропита до лепљиво-слатке баклаве, градске пекаре све што послуже фино замирише.

Атина је такође цветни рај, са 31 цвећаром и 22 парфимерије на 10 квадратних километара, што значи да се цветни мирис осети на сваком ћошку.

Атињани воде рачуна и о чистоћи, индекс еколошких перформанси (ЕПИ) грчке престонице износи 56,2.

Зато следећи пут када планирате путовање, не следите своје срце – пратите свој нос. За Атином, која је на првом месту, следи Париз, трећем месту је Цирих, онда Даблин, па Луксембург, Никозија, Копенхаген, Букурешт (Румунија), Валета (Малта), Амстердам (Холандија).

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара