Читај ми!

Ко ради, а ко спаја предстојеће празнике?

За већину грађана Србије спајање Празника рада и Ускрса који се обележава од 3. до 6 маја представљаће мини одмор. Продавнице и трговине радиће скраћено радно време за Први мај и на Велики петак као и у суботу 4. маја када ће дежурни продајни објекти са прехрамбеном робом радити минимум од 9 до 12 часова или дуже.

Запослени у државним установама неће радити до 6. маја као и радници у просвети који су на пролећном распусту од 29. априла и имају два дана одмора више. На шестодневном мини одмору су и запослени у приватном сектору. Највећи приватни послодавац у Србији, компанија Леони на мини одмор послаће свих 12500 радника у Краљеву и 3 фабрике у Србији. Многи се радују предстојећем одмору и празницима.

“Спојићу празнике. Имаћу 7 слободних дана пошто радим у државној институцији, Историјском архиву у Краљеву. Тако да, спојићу сигурно и верујем да ћу негде успети да одем”, каже један суграђанин..

“Већ сам одморила тако ћу ја одрадити уместо колегиница које ће да празнују тај 1. мај и ускршњи празник”, каже суграђанка.

Државне апотеке ће радити током свих празничних дана. Бензинске пумпе на путевима првог и другог реда раде ионако 24 сата сваког дана, а за празнике у градовима и насељима најмање од 6 до 20 часова. Дежураће и поште иако се исплата пензија помера за 7 мај. Тржни центри и продавнице имаће измењен ражим рада током празника.

Већина трговинских радњи са претежно прехрамбеном робом и асортиманом 1. и 2. маја радиће скраћено радно време од 7 до 12 часова. У суботу ће радње бити отворене до 18 часова а у недељу 5. маја већина локала, радњи и трговина у Краљеву неће радити.

То се не односи на пијаце које ће радити сваког дана.

“Радимо. Радимо и петак и недељу и све дане радимо. Не може. Па мора, роба пропада ако не радимо”, каже један продавац.

За празнике неће бити измена у реду летења са Аеродрома Морава. Летови за Истанбул су уторком и суботом, са поласком у 9, 30 и повратком истог дана у 14,30.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара