Читај ми!

Олујна кошава у Вршцу

У Вршцу, последња два дана, удари кошаве достижу и 100 километар на сат, а за сутра су најављени још јачи. Ево како су се данас у Вршцу изборили са ветром.

У Вршцу јуче и данас на снази наранџасти метеоаларм- удари кошаве забележени јутрос на вршачком аеродрому износили су више од 90 километара на сат. Ипак за Вршчане који су, не тако давне 2014 године, искусили рекордних 170 километара на сат- данашњих близу 100 не представља велики проблем, иако та брзина спада у категорију олујне јачине.

Само у мају, кошава је олујном јачином преко 100 километара на сат у Вршцу дувала већ три пута, а данашњи удари нису рекордни.

“Ето у овом месцу је баш управо 1. Маја дувала 111км на сат, ми имамо сутра црвено упозорење за Вршац, јер се планира још јачи ветар него што је то данас, значи 120 км на сат требало би да буде сутра у току преподнева. И онда у суботу све то престаје као да ништа није било, нестаје кошаве и стиже лето- 26 степени”, наводи Александар Лалић метеоролог аматер.

Од недеље, каже Лалић, топло са температурама и до 28 степени, кишом и умереном кошавом. Вршчани ће тада моћи да одахну и скину јакне, јер је већина њих је данас била у јакнама иако је у најтоплојем делу дана било 20 степени. Кошава се побринула да ни то
не буде довољно топло.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије