Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ погодио зграду сиријских снага безбедности, осам војника повређено; Турска обуставила трговину са Израелом

Сукоб Израела и Хамаса – 209. дан. У израелском нападу погођена зграда сиријских снага безбедности на периферији Дамаска, осморо војника повређено. Делегација Хамаса ускоро ће посетити Каиро ради наставка преговора о примирју. Са друге стране, израелски премијер поручује да ће ИДФ учинити све да оствари победу, укључујући и напад на Рафу. Турска потпуно прекинула трговину са Израелом.

ИДФ погодио зграду сиријских снага безбедности, осам војника повређено; Турска обуставила трговину са Израелом ИДФ погодио зграду сиријских снага безбедности, осам војника повређено; Турска обуставила трговину са Израелом

Акције израелске војске (ИДФ) на Појас Газе и рације на Западној обали, у којима је погинуло и рањено више палестинских цивила, настављене су и током претходног дана.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен захтева моментални прекид ватре између сукобљених страна и одустајање Израела од планиране офанзиве на Рафу, на југу енклаве. 

Са друге стране, израелски премијер Бенјамин Нетанјаху истиче да нема одлагања удара на Рафу, као и да неће пристати на споразум о примирју који укључује окончање рата. 

Реаговао је и Хамас, сматрајући да Вашингтон врши притисак да прихвате договор. Ипак, наводе и да проучавају египатски предлог о примирју и о ослобађању талаца.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи поводом, како наводи, лобирања Сједињених Држава на Блиском истоку, каже да напори о успостављању нормализације односа између Израела и арапских земаља неће решити кризу. 

Најважније

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара