Читај ми!

Дуљај пред дерби: Салдања у протоколу, не зовите ме телефоном током утакмице

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај каже дан уочи 173. вечитог дербија да је сваки дуел са Црвеном звездом посебан на свој начин. Истиче да није пријатно што због суспензије неће екипу водити са клупе, али каже да се играчи већ данима припремају и да ће радити оно што су се договорили. Најавио је да се Матеус Салдања у суботу враћа у тим, док је наступ голмана Јовановића под знаком питања.

Дуљај пред дерби: Салдања у протоколу, не зовите ме телефоном током утакмице Дуљај пред дерби: Салдања у протоколу, не зовите ме телефоном током утакмице

Дуел Црвене звезде и Партизана у оквиру првог кола плеј-офа Суперлиге Србије на програму је у суботу од 18.00 на Стадиону "Рајко Митић". Црвено-бели су први на табели са седам бодова више од вечитог ривала.

Игор Дуљај је на конференцији за медије у Хумској истакао да је сваки дерби посебан и да утакмица у суботу може много тога да реши, али и да одложи неке ствари.

Вечити ривали ће се већ у среду поново састати на истом месту, али у полуфиналу Купа Србије. Дуљај каже да је и тај меч важан јер црно-белима може да донесе борбу за трофеј, али наглашава да се његова екипа увек припрема за прву наредну утакмицу.

Тренер Партизана у суботу неће водити екипу са клупе пошто је суспендован због четири жута картона, па ће морати да га мења један од помоћника.

"Није пријатна и није фудбалска ситуација. Наравно да ту има и моје кривице у неким претходним утакмицама, где сам заслужено добио картон или картоне. Већ сам био у једној оваквој ситуацији када је Саша Станојевић био суспендован у Европи, па сам ја водио утакмицу по његовим инструкцијама. Може да буде проблема у комуникацији, али екипа се последњих неколико дана спрема за оно што је очекује сутра, тако да ће радити оно што смо се договорили. Ако буде потребно, разговараћу мобилним телефоном са неким од помоћника. Видећемо ко је то. Они који имају мој број телефона, молим их само да ме не зову током утакмице", рекао је Дуљај кроз смех.

"Јовановић има болове у колену"

Што се тиче здравственог билтена, тренер Партизана је најавио да ће Матеус Салдања после дужег времена бити у протоколу, док је наступ голмана Александра Јовановића неизвестан.

"Мислио сам после утакмице против Чукаричког да није толико озбиљно, међутим, има малу руптуру која му не даје потпуну слободу да ради неке покрете. Има болове у колену. Тренирао је јуче, али не пуним интензитетом. У договору с доктором и с њим, донећемо одлуку шта је најбоље за њега и за екипу, Првенствено, морамо да водимо рачуна о здрављу играча", нагласио је Дуљај.

"Судија Илић показао непоштовање према играчу Партизана"

На питање како коментарише то што је Павле Илић делегиран да суди други дерби заредом, тренер црно-белих каже да публика најбоље све види.

"Ја бих волео да ни тренери ни судије не буду ти о којима ће да се прича после утакмице, него да то буду играчи. Да се препричавају голови, моменти, амбијент на терену. Верујем да је то за судију велики корак, али мали за фудбал", истакао је Дуљај.

Признаје да и сам прави грешке и да понекад каже нешто што није достојно тренера Партизана, али напомиње да је судија Илић показао непоштовање према Гајасу Захиду и да то нико није санкционисао.

"То није спортски. Треба да оставимо тренере и судије да буду по страни и да главни актери меча буду играчи јер људи желе њих да виде. Не желе да виде судије и тренере, желе да виде своје идоле и амбијент који ће бити спортски, где ће навијачи оба тима бити на нивоу и бити ти који ће да увеличају спектакл", нагласио је Дуљај

Пре свега, тренер Партизана је на почетку конференције поздравио колегу Дејана Станковића и пожелео му да његов син што пре оздрави.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво