Читај ми!

Петровић бржи од пиштаљке - Војводина након преокрета нанела Партизану пети везани пораз

Фудбалери Војводине победили су Партизан у гостим резултатом 3:2 у мечу трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије.

Након петог пораза у низу у свим такмичењима, Партизан се налази на једанаест бодова заостатка у односу на Црвену звезду, која би победом или ремијем против ТСЦ-а могла да на четири кола до краја дође до титуле.

У првих 15 минута је Војводина била много бољи ривал. Имали су гости већи посед лопте и неколико удараца ка голу Партизана који није успевао да се избори са притиском ривала.

Међутим, у 18. минуту су црно-бели напривили прву добру акцију после контре и дошли до вођства. Захид је одиграо одличан дупли пас са Натхом у шеснаестерцу Војводине, после чега је после центаршута норвешког интернационалца лопта погодила Црномарковића и завршила у мрежи.

Након тога је Војводина наставила да напада, махом по левом боку, и да прави шансе, али је већина удараца гостију завршавала поред гола.

Велику шансу за домаће је у 37. минуту пропустио Салдања, чији је ударац одбранио Лазар Царевић, а одмах након тога је Војводина дошла до изједначења.

Дејан Зукић је центрирао са десног бока, Александар Јовановић лоше проценио лет лопте која је на другој стативи дошла до Кејлеба Задија, а играч из Обале Слоноваче је без већих проблема спровео у мрежу.

Бољу игру у првом делу Новосађани су крунисали прелепим поготком Зукића који је одмах по пријему, из шеснаестерца, послао неодбрањив ударац у горњи леви угао Јовановићевог гола. Играо се 44. минут. 

У наставку је екипа Алберта Нађа заиграла много офанзивније и након неколико прилика успела да дође до изједначења.

Грешку дефанзиваца Војводине казнио је у 57. минуту утрчавањем из другог плана бивши играч Новосађана Аранђел Стојковић након проигравања резервисте Немање Николића.

У следећем нападу је Војводина постигла нови погодак, али је он поништен због фаула.

Алекса Вукановић је након тога погодио пречку, а одличну шансу пропустио је и Натхо, да би Војводини био поништен још један погодак након корнера и новог прекршаја.

Највећу шансу за црно-беле до краја меча пропустио је резервиста Самед Баждар у завршници, након што је одличан центаршут волеј ударцем послао поред гола.

А онда, када је деловало да ће се меч завршити без победника, Његош Петровић је одличним ударцем у последњим секундама утакмице донео велико славље екипи Божидара Бандовића која наставља борбу за четврто место.

Партизан у наредном колу гостује код Напретка, док ће Војводина дочекати Чукарички.

Распоред и резултати трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Четвртак:
Раднички 1923 - Младост 3:2
Партизан - Војводина 2:3
Чукарички - Напредак 2:0
Црвена звезда - ТСЦ 2:1

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара