U Jagodini napravljen najveći špricer na svetu – 1.000 litara!
U Jagodini je, od roze vina kruševačkog „Rubina“ i „Soda vode“ iz Jagodine, napravljen špricer od 1.000 litara, do sada najveći na svetu.
Spravljanju špricera, sinoć na terasi restorana „Restoran 360 Nikola“ u Turističkom kompleksu „Đurđevo brdo“, koji je bio organizator, prisustovalo je više od 1.000 Jagodinaca i turista, izjavio je Tanjugu menadžer restorana Nikola Pavićević.
Posudu sa vinom, iz hladnjače, na terasu restorana dovezao je viljuškar i postavio na jedno drveno bure, a zatim su radnici počeli da sipaju soda vodu.
Sve to uz muziku i brojne ljubitelje dobrog špricera, a najbolji je, tvrdi Pavićević, kada je „pola-pola – pola vina, a pola soda vode“.
Mešanje vina i vode trajalo je više od sat vremena, počelo je tek nešto pre 23 sata a završilo, nekoliko minuta posle ponoći.
U okviru ove manifestacije organizovano je takmičenje u brzom ispijanju špricera, koje su podržali brojni sponzori, a svi koji su bili na ovoj manifestaciji su mogli da degustiraju napravljeni špricer.
U Jagodini je 2012. godine održano prvo pravljenje špricera – napravljen je jedan od 800 litara, a do tada su rekord držali Italijani, vinarija „Lazarino“ sa 575 litara, objasnio je Pavićević.
„Ovim od 1.000 litara smo oborili vlastiti rekord od pre pet godina i ovo je rekord u svetu, niko nije napravio veći“, rekao je Pavićević.
Uputstvo
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, neproverene optužbe, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo kakve vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Komentari se moraju odnositi na temu članka. Prednost će imati komentari gramatički i pravopisno ispravno napisani. Komentare pisane velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i kraćenja komentara koji će biti objavljeni. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu webdesk@rts.rs. Polja obeležena zvezdicom obavezno popunite.
Broj komentara 4
Pošalji komentar