Osetite ukus proleća u Kombank dvorani

U toku je najukusnija manifestacija u zemlji – prolećni „Ukus fest“ do sutra uveče u Kombank dvorani. Turizam i poljoprivreda su privredne grane koje se najbolje udopunjuju jer nema uspešnog turizma bez dobrog zalogaja.

Pod sloganom „Oseti ukus proleća“, manifestacija je okupila proizvođače hrane iz cele Srbije, a tu su i gosti iz regiona. Posetioci mogu da uživaju u čak dve hiljade đakonija.

35647616
35647616 Pripremila Jasmina Rakočević

„Mi ove godine nudimo dva proizvoda. To je tradicionalan peglana kobasica od kozjeg, ovčeg i goveđeg mesa i jedna nova vrsta peglane od mesa poludivljih konja i goveđeg mesa“, kaže Dalibor Tošić iz „Boemske potkovice“.

„Obilje proizvoda dolazi iz Hercegovine. Od vina, rakije, sireva. Sirevi su nam pađeni iz Bileća, kravlji sirevi, punomasni i polumasni sir iz mešine“, objašnjava Marija Milinković iz „Darova Hercegovine“.

Nekada smo znali za dve vrste meda, bagremov i livadski. Sad ih ima na desetine.

„Potrošači fino reaguju na ove malo egzotičnije varijante – jabuka, limun, trava i đumbir nam je trenutno najprodavaniji proizvod, kao i med od pistaća i morske soli koji ima slatko-slani ukus“, navodi Slađana Rajković Krnjaić iz „Blis hani“.

Za štandom sa kojeg se šire najjači mirisi je i Milan Kosanović iz mesne industrije „Kosanović“, a ispred njega kobasice, kuleni i sve varijante čvaraka, od običnih, pikant i ljutih do onih za dame sa kakaom.

Kakav bi to festival ukusa bio kada ne bi bilo slatkiša.

Ispred štanda „Cece Sremice“ Nena Jeremić pokazuje na domaće kolače - od štrudle sa makom, preko breskvica, vanilica, salčića do onih malo modernijih kao što su bajadere i minjoni.

Festival ukusa traje i sutra ceo dan. Ulaz je besplatan, a sve što probate i dopadne vam se, možete i da kupite.

 

Broj komentara 0

Pošalji komentar

Uputstvo

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, neproverene optužbe, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo kakve vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Komentari se moraju odnositi na temu članka. Prednost će imati komentari gramatički i pravopisno ispravno napisani. Komentare pisane velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i kraćenja komentara koji će biti objavljeni. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu webdesk@rts.rs. Polja obeležena zvezdicom obavezno popunite.

Zaključano: Otključajte povlačenjem strelice u desno ...
nedelja, 30. mart 2025.
9° C

Komentari

Da, ali...
Kako preživeti prva tri dana katastrofe u Srbiji, i za šta nas priprema EU
Dvojnik mog oca
Verovatno svako od nas ima svog dvojnika sa kojim deli i sličnu DNK
Nemogućnost tusiranja
Ne tuširate se svakog dana – ne stidite se, to je zdravo
Cestitke za uspeh
Da li ste znali da se najbolje gramofonske ručice proizvode u Srbiji
Re: Eh...
Leskovačka sprža – proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom